Új díszvilágítás a városban

Az első adventi vasárnap nem csak arra adott lehetőséget, hogy elkezdjék a lelki feltöltődést az emberek a karácsonyra, hanem arra is, hogy ünnepi hangulatot teremtsen a város közterein az új díszvilágítás.

November 29-én, a helyi óvodák képviselőivel közösen gyújtotta meg Sárospatak polgármestere a város adventi koszorúján az első gyertyát. A várakozás időszaka újdonságot is jelent a köztereken.

Évek óta bővítjük a városi díszvilágítást, folyamatosan figyeljük a lakosság reakcióját is – milyen jellegű fények tetszenek számukra – mondta lapuknak Aros János. A téli díszvilágítási elemekről fontos tudni, hogy a mellett hogy költséges a beszerzésük, csak néhány évet bírnak ki a kültéri elemek, a természetes hideg időjárásban sajnos sérülnek is. Igyekszünk jó minőségű termékeket beszerezni, hogy minél tovább okozzanak örömöt a járókelőknek.

Idén a hagyományos díszvilágítás tovább bővült, a városba bevezető szakaszon a Wesselényi utcán láthatók új világítótestek.

Nyáron elkészült a hotel előtti tér felújítása a „Zöld Város” pályázati programban és érdemesnek találtuk azt a szülői javaslatot, hogy alakítsunk ki egy fotózásra is alkalmas területet a kisgyermekes családok örömére. Ebből az ötletből lett, hogy a Mikulás szánja és két rénszarvas fogadja az arra járókat és ahogy látom, nem csak a gyermekes szülők ülnek be egy-egy fotóra a szánba – mondta Sárospatak polgármestere.

Aros János hozzátette, hogy idén a belvárosi fényeket újították meg, jövőre a külterületekre akarnak koncentrálni a díszvilágítás fejlesztése során.

 

 

Feltöltő

Fel