Elkezdődtek az idei útfelújítások a városban

Elkezdődtek az idei útfelújítások a városban. Mint ismert, az elmúlt években városi költségvetési forrásból valósulnak meg a város által fenntartott utak és járdák megújításai. Az idén elfogadott költségvetés értelmében lezajlottak a közbeszerzési eljárások, melyek az útfelújításokra vonatkoznak.

A közbeszerzési eljárás eredményes lett, így a héten elkezdődhettek az útfelújítások, melyeket nagy örömünkre egy sárospataki vállalkozás végez el – mondta lapunknak Sikora Attila. A város alpolgármestere kiemelte, hogy május 6-7.-e között az Október 23. tér aszfaltozása történik meg, ezen a területen mintegy negyven éve nem volt jelentősebb karbantartás. A munkálatok része a közlekedési felületek új aszfalttal történő ellátása, az eddig parkolóhelyeket foglaló 1200 literes kukák számára is új tárolási területek alakulnak ki, így nem fognak a jövőben helyet elvenni a járművek elől – tette hozzá Sikora Attila. A városrész képviselője azt is elmondta, a lakótelepi járdák egy része is felújításra szorul, ezeket a felújításokat is elvégzik a következőkben.

A sárospataki önkormányzat tájékoztatása szerint 2024-ben az alábbi területek újulnak meg: Október 23. tér útburkolat felújítása, Kinizsi utca útburkolat felújítás  (Mikes – Déryné utcák közötti szakaszának), Névtelen utca (Márka ABC mögött) útburkolat felújítása, Dobó Ferenc utca útburkolat felújítása, Thököly utca útburkolat felújítása és az Árok utca járdafelújítása van az idei kivitelezések között. A beruházások összértéke megközelíti a 300 millió forintot.

Feltöltő

Fel