25 sárospataki programmal várja idén az érdeklődőket a Zempléni Fesztivál

Aros János, Sárospatak polgármestere és Turjányi Miklós fesztiváligazgató az elmúlt hét végén sajtómegbeszélés keretein belül ismertették a 27. Zempléni Fesztivál sárospataki eseményeit.

A nyitókoncerttől egészen a zárókoncertig Sárospatakon összesen 25 különböző kulturális rendezvény lesz. Ezek az események nem csak a komolyzenei programokat takarják, hanem minden este lesz jazz vagy folk koncert a Makovecz téren, de érdemes kiemelni egy tánc produkciót is, Gera Anita Társulatának kortárs tánc előadását, mely az Imre Zoltán Program keretében valósul majd meg.

A nagykoncertjeink is említésre méltóak. A Rákócz-vár udvarán négy, egész estés koncert lesz.
A nyit
ó – mely hagyományainkhoz híven igazán különleges lesz -, melyet a 25 éves Budafoki Dohnányi Zenekar, Szakcsi Lakatos Bélával ad majd.

Aztán két nappal később, augusztus 12-én a Fesztivált egykor alapító együttes, a Liszt Ferenc Kamarazenekar lép majd színpadra.

Augusztus 15-én a szintén jubileumot ünneplő, Budapest Jazz Orchestra ad majd koncertet a világhírű harsonás Ed Neumeister-el és Hárs Viktorral, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar művészeivel kiegészülve.

A zárókoncert augusztus 19-én lesz, mely koncerttel Sárospatak város 50 éves évfordulója előtt is tisztelgünk. Nem más, mint országunk legrégebbi professzionális szimfonikus zenekara, a Magyar Állami Operaház Zenekara látogat majd el hozzánk, akik még sosem léptek fel a Zempléni Fesztiválon. Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmesterünk vezényletével adják majd tulajdonképpen a művészeti előestéjét az 50. évfordulónak.

Mindezek túl a városban lesznek még gyermekműsorok is a tíz nap alatt, illetve hét kiállítás is nyílik majd.” – mondta a fesztiváligazgató.

Aros János örömét fejezte ki a városban megvalósuló rengeteg program miatt.

“Ebben az évben valóban nagyon sok évfordulót ünneplünk itt Sárospatakon, de a legkiemelkedőbb a közel 1000 éves történelmi városnak az újra várossá nyilvánításának 50. évfordulója. Nagyon nagy meglepetés, és köszönjük a Zempléni Fesztivál szervezőinek, hogy születésnapi ajándéknak a művészeti napokon egy ilyen változatos és színvonalas programsorozatot állítottak össze. Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a Fesztivál központja most is Sárospatak.

Ha valaki átlapozza a programfüzetet láthatja, hogy minden korosztály és minden ínyencséget kedvelő talál magának megfelelő programot a tíz nap alatt. Bízom benne, hogy a Zempléni Fesztivál szervezőivel közösen maradandó élményt tudunk majd nyújtani az idelátogatóknak.” – mondta a polgármester.

A Sárospatakon megvalósuló összes program részletes leírásáért KATTINTSANAK IDE!

Feltöltő

Fel