Kicsiket és nagyokat is megmozgatott az idei Magyar Költészet Napja

Április 11.-én a Zrínyi Ilona Városi könyvtár a Magyar Költészet Napja alkalmából rendhagyó műsorral készült a nemes nap megünneplésére, amely nem mellesleg a magyar irodalom egyik legnevesebb alakjának, József Attilának a születésnapja.

Napirendünk első pontja a közös versmondás volt a Makovecz téren. Ezen alkalomra a város Általános Iskoláinak küldtünk meghívást és nagy örömünkre szolgált, hogy a településünk 3 általános iskola képviseltette magát, összesen 5 osztállyal, így több mint 100-an szavaltuk közösen Radnóti Miklós, József Attila és Pósa Lajos verseit.

Ezt követően, programunk a Könyvtárban folytatódott, Sikora Attila alpolgármester úr köszöntőjével. Ezután számos partnerintézményünk képviseltette magát a verses felolvasó délutánon, amely így rendkívül színvonalas, sokszínű és különleges élményt nyújtott az érdeklődőknek.

A műsorban elhangzott szavalatok között kortárs és klasszikus magyar irodalom mellett sárospataki szerző versével is találkozhattunk. A költemények sokszínűsége rámutatott magyar irodalmunk szépségeire, értékeire egyaránt és egyben fontos küldetésünkre is, hogy a magyar irodalom megőrzése és ápolása mindannyiunk feladata.

Hálásan köszönjük a szereplők részvételét, mellyel hozzájárultak A Költészet Napjának megünnepléséhez.

Szavalóink:

Sikora Attila – Sárospatak alpolgármestere, II.Rákóczi Ferenc Általános iskola 4.A osztály, Makranczi Mária THE, Csuzdáné Vaszil Erzsébet, Földházi István, Vincze István – SRHE, Komáromi Éva – Járási Hivatal vezetője, Peremiczki Péter – Pécsvárady EGYMI,  Halász István – Sárospataki költő, Tóth Brigitta – ÁVG, Lázár Ivett – ÁVG, Hadobás Ingrid – Rendőrkapitányság, Sajószegi Gábór – A Művelődés Háza és Könyvtárának igazgatója.

A ZVK beszámolója

 

 

Feltöltő

Fel