Szent Erzsébet rózsáját osztották a gyerekek

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy az Őszi Szent Erzsébet Napok keretében rózsákat ajándékoznak másoknak. Nem volt ez másképp idén sem, amikor is az iskola tanulói tanáraikkal együtt ellátogattak a kiválasztott intézményekbe, ott pedig verseket és énekeket adnak elő Árpád-házi Szent Erzsébetről. Ezután apró rózsákat nyújtottak át az ott dolgozóknak és jókívánságokat is mondanak a gyerekek.

***

A gyerekek a Szent Erzsébet Házba is ellátogattak, nagy öröm és megtiszteltetés volt néhány perc erejéig vendégül látni őket. Köszönjük nekik a szép műsort, tanáraiknak pedig a felkészítő munkát (a Szent Erzsébet Ház munkatársainak köszönete).

***

És hogy miért a rózsa?
A legenda úgy tartja, hogy annak idején mikor Árpád-házi Szent Erzsébet férje meghalt, akkor Erzsébet továbbra is gondoskodni szeretett volna a szegényekről. Egy alkalommal kenyereket vitt gondozottjainak, mikor sógorával, Henrikkel találkozott. Annak kérdésére, hogy mit visz kosarában, Erzsébet tartva attól, hogy esetleg megtilthatják neki a jótékonykodást, így válaszolt: rózsákat. Mikor megmutatta, a kenyerek helyett illatos rózsák voltak kosarában – eszerint Isten nem akarta, hogy a szent asszony hazudjon. (forrás: wikipedia.org)

Feltöltő

Fel