Rendkívüli testületi ülést tartott az önkormányzat

Sárospatak Város Önkormányzata rendkívüli testületi ülésre gyűlt össze a hét végén. Egy jó, és sajnos egy rossz hír miatt kellett a képviselőknek asztalhoz ülnie. A részletekről Aros János polgármester számolt be.

„Rendkívüli ülésünkön három napirendi pontot tárgyaltunk.

Az első a Hotel Bodroggal volt kapcsolatos. Néhány nappal ezelőtt megjelent egy pályázat, mely által a szállásadók szállásaikat tovább fejleszthetik. A Hotel Bodrog idén a korábbi renoválások után, a nyári szezonban a felújított superior szobák tekintetében már több, mint 80%-os kihasználtsággal üzemelt. Ez önkormányzatunknak is jót jelentett, hiszen tudjuk, hogy a környéken a legtöbb vendégéjszakával Sárospatak rendelkezik. A jelenlegi pályázat is növelheti a vendégéjszakák számát, ez pedig fontos természetesen a hotel számára és számunkra is. Testületünk támogatta az elvégezni kívánt fejlesztéseket.

Másik két napirendünk egy sajnálatos eseményhez kapcsolódott. Mint a hét elején megtudtuk, Németh Gergely rendőr törzsőrmester, sárospataki lakos tragikus körülmények között, szolgálatteljesítés közben elhunyt. Önkormányzatunknak nem volt még saját halottá nyilvánítási rendelete. Most úgy éreztük, erre szükség van. Azért is volt fontos ezt megalkotni, mivel így Sárospatak Város Önkormányzata a városért végzett kiemelkedő közéleti, szakmai, művészeti és egyéb tevékenysége miatt, megbecsülésre érdemes elhunyt iránti tiszteletét méltó módon kifejezheti, és osztozhat a hozzátartozók gyászában.

A rendeletet tehát megalkottuk, majd arról döntöttünk, hogy Németh Gergelyt saját halottá nyilvánítja az önkormányzatunk.”

Németh Gergely végső búcsúja, katonai tiszteletadás mellett, 2017. október 14-én 14.00 órakor lesz a sárospataki Református Temetőben.

Feltöltő

Fel