Kossuth staféta 2017, idén 47:18-as idővel lehetett nyerni

47 perc 18 másodperc alatt futotta le a Sátoraljaújhely Sárospatak városok közötti távot az 1971-es születésű Sirokmán Attila, ezzel az idei Kossuth staféta abszolút egyéni győztese lett, a hölgyeknél az 1981-es születésű Perecsényi Tímea 58:37 alatt teljesítette a távot és szerezte meg az abszolút első helyet.

Érdekesség továbbá, hogy a férfiaknál az egyéni második helyre befutó Veréb Szabolcs alig 32 másodperccel (!) maradt le az első helyről.

Az április nyolcadikán megtartott nagy múltú két város közötti futóversenyre idén is nagy volt az érdeklődés, annak ellenére, hogy borús és záporesős időjárás fogadta a rajthoz állókat. Idén Sátoraljaújhelyről indultak a futók és Sárospatak volt a cél helyszíne, e között mintegy 12,5 kilométer várta a sportembereket, amatőröket a futás kedvelőit. A városok közötti futásra nem csak helyből, Budapestről és a szomszédos Szlovákia településeiről is érkeztek.

Férfiaknál a váltófutás abszolút első helyére a Brothers with ‘B’ csapata futott be, míg a nők váltójánál az ÁVG 1-es csapata lett az abszolút első.

A 2017-es Kossuth staféta részletes eredményeit alább olvashatják.

Képek a befutóról:

Képek az eredményhirdetésről:

Eredménylista:

Feltöltő

Fel