1,5 Milliárd (!): folytatódhat Végardó Fürdő fejlesztése

Évek óta közkedvelt és ennek köszönhetően – országosan is egyedülállóan – nyereséges a sárospataki Végardó Fürdő. Eddig leginkább a nyári időszakban tudta kiszolgálni az ide érkező vendégeket, évente mintegy 200-250 ezer főt. Ez most megváltozik, egész évben üzemelhet a fejlesztés eredményeként a termálfürdő – mondta lapunknak Aros János.

A február 21-én megjelent Magyar Közlönyben  közzé tették, hogy az 1092/2017. (II. 21.) Korm. határozat alapján a “Gyógyhely fejlesztések” között Végardó Fürdő fejlesztése szerepel 1,5 milliárd forint értékben, hazai forrásból finanszírozva – emelte ki a város polgármestere. Ezzel az az álmunk válhat valóra, hogy nem csak nyári fürdőként üzemelhet az egyébként nyereségesen működő termálfürdőnk, hanem a jövőben téliesítve is lesz. Aros János hangsúlyozta, egy új komplexum jön létre, amely szolgáltatásaival még inkább erősíti majd a város térségben betöltött turisztikai szerepét.

A február 21-én megjelent Magyar Közlönyben további pataki vonatkozású beruházásokról is értesülhetünk. Az 1092/2017. (II. 21.) Korm. határozat “A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról” szól.

A “Tokaj kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései” között “Kulturális turizmus fejlesztése” kategóriában  a Szent Erzsébet Zarándok- és Látogatóközpont Sárospatakon című beruházás hazai forrásból 1,52 milliárd forintos támogatást nyert el.

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg “Közlekedésfejlesztés” kategóriában a “Mezőzombor–Sátoraljaújhely vasútvonal szűk keresztmetszet kiváltás és villamosítás” mintegy 21,1 milliárd forint értékben, ezzel pedig egy valóban régóta fennálló gondunk szűnik majd meg és a világörökséghez és a térséghez méltó vasúti közlekedés alakul ki – tette hozzá Aros János.

Feltöltő

Fel