A Vásárhelyi Pál utcán bővítik a közvilágítást

Rendkívüli testületi ülést tartott november 11-én Sárospatak Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A sportpályát érintő felújítási program lett volna az egyik napirendi pontja a rendkívüli képviselő-testületi ülésnek, végül azonban ezt a témát nem tárgyalták a képviselők, levették a napirendek közül. Azért döntöttek így, hogy a fejlesztéshez szükséges megállapodásokat tovább pontosítják az érintettekkel. Így napokon belül újra tárgyalják majd az előterjesztést.

Napirenden maradt és meg is szavazták a képviselők azt az előterjesztést, amely a Vásárhelyi Pál utca közvilágításának bővítését, fejlesztését érinti. Aros János elmondta, a város elején található utca több helyi vállalkozásnak is a székhelye. Az ott működő társaságok joggal jelezték korábban az önkormányzat felé, hogy szeretnék, ha az utcában kiépülne a közvilágítás. Eddig csak az elején, a benzinkútig volt közvilágítás, most a képviselő-testületi döntés értelmében tovább nyolc darab villanyoszlopot építenek be. Valamennyi a mai kor elvárásainak megfelelő ledes fényforrást kap majd. A kérelem már korábban beérkezett, a tervezés és az engedélyezési eljárást követően már az anyagi források is rendelkezésre állnak. A kivitelezés három millió forintos költségét az önkormányzat saját forrásból biztosítja – tette hozzá a polgármester.

Már a Zemplén Televízió Fogadóóra című műsorban is jelezte a város polgármestere, hogy szeretnének pályázni A Művelődés Háza és Könyvtára részleges felújítására, e miatt eseti közbeszerzési szabályzatot fogadtak el.

A polgármester azt is elmondta, azért nem tud bővebb információt nyújtani a felújításról, mert még társadalmi egyeztetésen van a tervezet pályázati kiírás és a szakemberek folyamatosan egyeztetnek a lehetséges anyagi forrásokról és az elvégezhető fejlesztésekről. Amint véglegesek lesznek a pályázati feltételek, részletes információkat nyújtanak majd – tette hozzá Aros János. A testület döntésére viszont azért volt szükség a közbeszerzési szabályzatot illetően, mert gyors és pontos pályázat benyújtásra, majd kivitelezésre lesz szükség, így szerettük volna ha felkészülten várhatjuk a végleges projektet.

A rendkívüli testületi ülésen szóbeli tájékoztatást adott a polgármester arról is, hogyan állnak az Adventi közösségi programok szervezésével. Így a Makovecz Imre téren november 29-én ismét az óvodások, majd egy héttel később az általános iskolások, a harmadik hétvégén a szakközépiskolások, míg a negyedik Advent alkalmával a helyi vállalkozók és civilek biztosítják a várakozás időszakának méltóságát.

Feltöltő

Fel