Vármegyei Kossuth Zsuzsanna díjat vehetett át Béres Andrásné

Tíz kiemelkedő egészségügyi dolgozó kapott Kossuth Zsuzsanna díjat melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés június 27-i, csütörtöki ülésén adták át. Az elismeréseket Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke adták át. 

Az ünnepélyes átadón a díjazottak munkájának méltatása mellett hangsúlyozták az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának fontosságát és közösségük iránti elkötelezettségüket. A díjazottak példaképként szolgálnak mindenki számára az egészségügy területén.

A vármegyei önkormányzat rendelete értelmében a Kossuth Zsuzsanna díj az egészségügyi ágazatban dolgozó olyan személyek részére adományozható, akik elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal kiemelkedően szolgálták a vármegye lakosságát a betegellátás, gyógyítás, járványok és betegségek megelőzése, valamint az egészségügyi igazgatás területén.

Sárospatak város önkormányzatának előterjesztésére Kossuth Zsuzsanna díjat vehetett át Béres Andrásné.

Béres Andrásné (szül.:Laczó Erzsébet) 1957. december 13-án született Révleányváron, általános iskolába is itt járt. Középiskoláját a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában végezte, ahol általános ápolónő és asszisztensi, valamint csecsemő-gondozónői végzettséget szerzett. 1976-ban fejezte be tanulmányait.

1976. június 15-től Cigándon a fogászaton kezdte a pályafutását, ekkor fogászati asszisztensi oklevelet szerzett.
1979-ben Sárospatakra költözött, itt telepedett le férjével együtt.
1979.07.01-től a sárospataki Szülőotthonban helyezkedett el, csecsemőgondozóként.
1983. szeptemberében, mikor a Szülőotthon megszűnt, házi gyermekorvosi körzetben kapott állást, mely jelenleg is a munkaköre.

32 éve a csecsemők- gyermekek gondozását, ápolását, tanácsadását végzi szakszerűen, példamutatóan és elkötelezetten.

Feltöltő

Fel