Újra az Árpád Vezér Gimnázium diákjai nyerték meg a színháztörténeti vetélkedőt!

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjai nyerték meg a “Nemzetszínháztörténeti” vetélkedőt. A március vége óta tartó, három online fordulót követően 2024. június 14-én a Nemzeti Színházban került megrendezésre a Nemzeti Színháztörténeti vetélkedő döntője, melyben a 62 induló csapatból a legjobb 6 versenyzett. AZ ÁVG-s diákok újra győztesen kerültek ki a megmérettetésből.

A döntő kérdései igazodtak az internetes fordulók témájához: Katona József: Bánk bán drámája került előtérbe. A fordulók során jelentős előadásokat, színészi alakításokat és izgalmas háttértörténeteket után kutattak a diákok. A döntő utolsó feladataként rövid jeleneteket is mutattak a drámából.
A döntőn a diákok hét feladatban mérték össze tudásukat és kreativitásukat Söptei Andrea (zsűri elnök), Berettyán Sándor és Kovács S. József a Nemzeti Színház művészei, és Pintér Szilvia ifjúsági programfelelős, színház-drámapedagógus előtt. A vetélkedőt Szabó László kommunikációs szakember vezette.
A csapatok az izgalmas tudáspróba során értékes nyereményekkel, színházjegyekkel, könyvekkel és a Magyar Nemzeti Múzeum támogatásával izgalmas múzeumi látogatással lettek gazdagabbak.
Az első helyezett nyertes csapatához a jövő tanév során egy napra kitelepül a Nemzeti Színház. 2022-ben is a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium csapata nyerte meg a döntőt, így hozzájuk másodjára fognak ellátogatni.
Az ÁVG bajnokcsapatának tagjai:

A szövőnők csapata, Sárospatakról az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumból.
Csapattagok: Billig Panna Viktória, Csuhaj Bernadett Márta, Frei Anna Flóra, Zima Antónia
Felkészítő tanár: Szabó Viktória.

Feltöltő

Fel