“Mielőtt kiszárad a tinta” című könyv bemutatója a Zrínyi Ilona Városi Könyvtárban

A 95. Ünnepi Könyvhét rendezvényeként került sor “a Mielőtt kiszárad a tinta” című magyar-lengyel közös verseskötetet bemutatójára.
A találkozó célja az volt, hogy rávilágítson a két nemzet közötti kulturális kapcsolatok erősödésére és a költészet nyelvének összekötő erejére. A kötet válogatása során a szerzők arra törekedtek, hogy mindkét ország kortárs költészetének legjavát mutassák be, különös figyelmet fordítva a témák és stílusok sokszínűségére.

A vendégeket Nyiri Péter a PIM A Magyar Nyelv Múzeumának igazgatója köszöntötte, akinek fontos szerepe volt a kötet megjelenésében. A találkozó alkalmával két sárospataki költő mutatkozott be: Finta Éva és Halász István. Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket megtisztelte a kötet kiadásáért felelős lengyel kiadó képviselője Agata Zahuta. A kötetben szereplő lengyel költők közül is többen vendégeink voltak: Marek Petrykowsky, Waclaw Turek, Beata Swiszcz.

A szerzők bemutatkozása után baráti, jó hangulatú beszélgetés alakult ki a közönség és a költők között. A nyelvek közötti hidat, pedig Dr. Vozdvizsenszkij Vagyim Olegovics tanár úr tolmácsolása segítette. A rendezvény nagyon jó példája a nemzetek közötti baráti kapcsolatok ápolására.

 

Feltöltő

Fel