Olvasó Flashmobot tartottak A Művelődés Háza és Könyvtárában

Sárospatak városa újabb kulturális eseménnyel gazdagodott, amikor a helyi általános és középiskolás diákok részt vettek az első olvasó flashmobon, melyet a 95. Ünnepi Könyvhét keretében rendeztünk meg. Az időjárás viszontagságai miatt az esemény eredeti szabadtéri helyszíne helyett beltéri helyszínre került sor, de ez sem csorbította a rendezvény sikerét és hangulatát.A város iskoláiból több diák is elmondta vagy felolvasta kedvenc könyvének 1-1 fejezetét.

Tar Boldizsár, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulója, különleges előadói képességeivel varázsolta el a jelenlévő fiatalokat. A humoros és tanulságos történet Misi mackóról, a huncut medvebocsról, nemcsak szórakoztatta, hanem el is gondolkodtatta a diákokat.

Lengyel Csaba az Árpád Vezér Gimnázium tanulója, Janikovszky Éva – Kamaszokról szóló írását osztotta meg a közönséggel.
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3/B osztályos tanulói közül Szirom Virág, Holló-Nagy Simon, Gombár Dávid, Csendes Diána is felolvastak részleteket a kedvenc olvasmányukból.

Remeczki Imre tanár úr, író egy történelmi regény részletével örvendeztette meg a hallgatóságot.

Az esemény nem csak szórakoztatott, hanem a könyvek iránti szeretetet is erősítette a fiatalokban. Az olvasó flashmob célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az olvasás fontosságára és örömére.

“A Könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt és ami ez után lesz…”
(Csukás István)

A Művelődés Háza és Könyvtára

Feltöltő

Fel