Ismét megtöltötte a könyvtárat a sok szép népmese

2005. óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul a magyar népmesék felé.

A Művelődés Háza és Könyvtára, Zrínyi Ilona Városi Könyvtára a tavalyi sikeren felbuzdulva az idén másodszor hirdette meg a magyar népmese hetét. Az egy hétre tervezett rendezvénysorozatra olyan nagy volt az igény, hogy két nap alatt beteltek az időpontok. A nagy érdeklődésre való tekintettel két hétig fogadtuk könyvtárunkban azokat az óvodás és kisiskolás csoportokat, akik elfogadták a meghívásunkat a mesés kalandozásokra. A foglalkozásokon megismerkedtünk a népmesék jellemzőivel, a meseszereplőkkel, majd különböző technikákkal mutattuk be kedvenc meséinket. Meseposztóval, bábokkal, ujjbábokkal elevenítettük fel az izgalmas történeteket, és ellátogattunk a papírszínházba is.
A két hét folyamán 6 település (Györgytarló, Hercegkút, Kenézlő, Mád, Olaszliszka, Sárospatak) 13 intézményéből 27 csoportot láttunk vendégül. Meséinket 560 fő hallgatta, játszotta, élvezte a gyermekkönyvtárban.
Ismét megtapasztalhattuk az igazi csodát: a gyermeki rácsodálkozást, az elvarázsolt tekinteteket, a közös játék varázsát. Reméljük, egyre többen válnak közülük olvasóvá, iratkoznak be a könyvtárba és viszik tovább azt az örökséget, amit Benedek Elek hagyott ránk!

Kövér Sándorné könyvtáros

Feltöltő

Fel