A Magyar Írószövetség elnöke, Erős Kinga nyitotta meg a III. Rimay Költészeti Fesztivált

2023-ban harmadik alkalommal rendezi meg a Rimay János Alapítvány a Költészeti Fesztivált. Hagyomány, hogy a rendezvény nyitóeseményének az MNM Rákóczi Múzeuma, a Vörös-torony Lovagterme ad helyet.
Papp Ferenc, a Rimay János Alapítvány elnöke és Erős Kinga, a Magyar Írószövetég elnöke köszöntötte az ötnapos találkozó résztvevőit, az Észak-, és Északkelet-Magyarországon élő, ehhez a vidékhez kötődő, a Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről érkezett és kárpátaljai születésű költőket.

A Rimay János Alapítvány elsődleges célja a kortárs irodalom, a magyar költészet népszerűsítése. A rendezvény központja ebben az esztendőben is Sárospatak, de Tokaj, Felsőzsolca, Kisvárda, Mátészalka, Kassa és Királyhelmec is otthont ad a 2023. szeptember 11. és 15. között megrendezésre kerülő programoknak. Lesznek zenés irodalmi estek, rendhagyó irodalomórák, író-olvasó találkozók.
A III. Rimay Költészeti Fesztivál Antológiája is elkészült a megnyitóra. A Fesztivál résztvevőinek néhány versét és munkásságuk rövidbemutatását olvashatjuk a küllemében vonzó, tartalmában kiemelkedő színvonalú kötetben.
Az Antológiában helyet kapott a Sárospatakon élő József Attila-díjas író, költő, irodalomtörtész, Finta Éva, miként a Miskolcon élő szintén József Attila-díjas költő Fecske Csaba is.

Olvashatjuk verseit a Budapesten élő, József Attila-díjas Kemény Istvánnak, a munkácsi születésű Koprova Nikolettnek (az MMA ösztöndíjasa), a Balassi Bálint emlékkarddal elismert mátészalkai Kürti Lászlónak, a Csíkszentdomonkoson élő Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő, műfordítónak, a Szepsiben élő Mihályi Molnár László költő, publicistának, a Mátészalkán élő Oláh András Illyés Gyula-díjas költő, írónak, a Budapesten élő Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas költő, írónak, a délvidéki Tari István József Attila-díjas költőnek, a felvidéki Tóth Zoltán Ex Libris- és Magyarságért díjas író, költő, dalszövegírónak, Vári Fábián László Kossuth- és József Attila-díjas kárpátaljai költőnek.

Tamás Edit
Fotók: Tamás Edit, Zombori Zoltán

Feltöltő

Fel