2023.10.10. 15:00 - 16:00
EFI Iroda – Depresszió Tréning október 10-én

A DEPRESSZIÓ ÉS ÖNGYILKOSSÁG JELEINEK KORAI FELISMERÉSE ÉS MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEI-A Sárospataki Járási Egészségügyi és Szociális Ellátó Rendszerében Dolgozók Részére

Hazánkban az öngyilkossági kísérletek és a befejezett öngyilkosságok, csökkenő mértékük ellenére is komoly egészségügyi problémát jelentenek. Férfiaknál és nőknél is az európai átlag kétszeresét jelzik az adatok.

A szuicid veszélyt nem könnyű felismerni, mégis az egészségügyi és szociális ellátórendszerben dolgozók szerepe a legjelentősebb, egyrészt mivel nagyon sok esetben ők találkoznak megelőzően az öngyilkosságot elkövetőkkel, másrészt a pszichés eltérések kiszűrésével nő a beavatkozás lehetősége. Információik bővítése a depresszió és szorongásos zavarok felismerésére és kezelésére az öngyilkosság megelőzésének hatékony módszere, amely javítja ezen betegségek ellátási színvonalát és az öngyilkossággal kapcsolatos attitűdöt is.

A lelki egészség világnapjához kapcsolódva 2023.10.10-én a Sárospatak Város Rendelőintézetben működő Egészségfejlesztési Iroda interaktív tréninggel várja a Sárospatak Járás egészségügyi és szociális ellátó rendszerében dolgozókat: „ A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei „témakörben .
🟢Hogyan néz ki a szuicid prevenció a közösségi ellátásban?
🟢A beavatkozás lehetséges fajtái, a krízisintervenció és a probléma megoldó modell bemutatása.

Bővebb információ és jelentkezés: efiiroda@spvri.hu.06-20/529-8154

Feltöltő

Fel