Belgiumban járt a Bodrog Néptáncegyüttes

Augusztus 16-21 között a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes nagy sikerrel vendégszerepelt Belgiumban, a 47. Bonheidans Fesztiválon, amelyen rajtuk kívül angol, belga és argentin csoportok vettek részt.

Az ott töltött napok alatt 5 fellépésen adtak ízelítőt táncosaink Vajdaszentivány, Mezőpanit, Dámóc, Kalotaszeg, Csíkszentdomokos tánckultúrájából, s több alkalommal tartottak moldvai táncházat a közönségnek. Augusztus 18-án együttesünk tagjai Brüsszel nevezetességeivel – dóm, városháza, csokoládémúzeum, sörmúzeum, Manneken-pis, Európai Parlament stb.- ismerkedtek. A fesztivál nagyon jól szervezett volt, a vendéglátók figyelmesek, kedvesek voltak, a műsorok után a szervezőktől, és a közönség tagjaitól nagyon sok gratulációt kaptak táncosaink.


Köszönjük a Liszt Intézet – Brüsszeli Magyar Kulturális Központ – munkatársainak és a Polgári Magyarországért Alapítványnak a segítséget, valamint Sárospatak Város Önkormányzatának és a Turinform Irodának a reprezentációs anyagok és prospektusok biztosítását. Köszönjük a vendéglátók kedvességét, s mindazok segítségét, akik hozzájárultak az utazás sikeréhez!

Feltöltő

Fel