Cserkész nagytábor a Radvány-völgyben

„Tebenned bíztunk eleitől fogva” (90.zs.)

Ismét közös táborban töltötték a nyarat a 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat és a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapat tagjai. A tábor helyszíne a Radvány –völgy volt, jellege nomád, épített konyhával, szikkasztóval, sátortáborral, táborkapuval, táborkereszttel, zászlórúddal, zuhanyzóval, híddal és még számos tábori műtárggyal. A tábor keretmeséje a középkori kalózok ideje volt, ennek megfelelő díszlet is készült kalózhajóval, kalózzászlóval, ágyúval, kalózjelmezekkel, a cserkésztábor pedig a Tortuga nevet kapta.

A programok között szerepelt színháború, méta, meseerdő, kézműveskedés, reggeli és esti áhitat, forgó, piac, kenuzás a Bodrogon, koszorúzás a Wass Albert parkban és még számos felejthetetlen esemény, és az elmaradhatatlan esti tábortűz az őrsök műsoraival.

Most sem volt hiány váratlan eseményben, a tábort övező patak áradása, a többnyire esős időjárás próbára tette a cserkészek szakértelmét és leleményességét.

Az események sorát bővítette a bensőséges hangulatú lelki ösvény. Felemelő érzés volt énekelni a zászlófelvonás és levonás alatt nemzeti imánkat, a Himnuszt, a cserkészindulót és a Székely himnuszt. A tábori élményt teljessé a kitalált csatakiáltások és őrsi dalok tették. A tábor minden napján éreztük a gondviselő Isten kegyelmét, aminek köszönhetően ismét komolyabb sérülés nélkül térhetett haza minden cserkész az otthonába.

A cserkésztábor sikerességéhez hozzájárult fenntartónk, a Sárospataki Református Egyházközség, valamint Sárospatak város Önkormányzata. Köszönet és hála a 792. sz. Bocskai István Szerencsi Cserkészcsapat vezetőinek a táborral kapcsolatos összes dokumentáció és szervezés elvégzéséért, valamint mindenkinek, akik valamilyen módon támogatták a tábor megrendezését, és felejthetetlen élményhez juttattak több mint negyven cserkészt.

Dr. Nagy György, cserkész segédtiszt, csapatparancsnok, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

Feltöltő

Fel