Véget ért a Sárospataki Református Egyházközség gyermektábora

Az idei nyári gyermek- és ifjúsági táborban mintegy 70 fiatal vett részt. A tábor témája: „A Király lovagjai”. A gyermekek meghallhatták, hogy a királyok Királya lovagjainak milyen lelki fegyverzetre van szüksége (lásd Ef 6,10-18) ahhoz, hogy el ne essenek a Gonosszal való harcban. Végigkísérhették Péter életét, amint halászból tanítvány lett, vagyis amint felöltötte ezeket a lelki fegyvereket. A bibliai tanítást 5 évestől 16 évesig együtt hallgatták meg, majd korosztály szerint csoportokban feldolgozták kreatív alkotások, játék vagy éppen beszélgetések formájában. A tágas templomkert kiváló, biztonságos helyszín a szabadtéri játékokhoz. A hét során egy délutánt a sárospataki várban töltöttek. A várlátogatás végén lovagi játékok következtek, ügyességi és erőpróba, a lányoknak lovagi nemeshölgy képzés. Autóbuszos kirándulást tettek Zemplénben, meglátogatták a magyar nyelvű bibliakiadás bölcsőjét: Vizsolyt, és A Magyar Nyelv őrbástyáját Széphalomban.

Ellátogatott hozzánk egy egykori vívómester, aki a szabályszerű küzdelemre tanított. Vizesjátékok hűsítették őket a nagy forróságban. Naponta háromszori étkezést kaptak: tízórait, ebédet és uzsonnát. Utóbbit gyülekezetünk missziói gondnokának egész hétre szóló adományaként. Egy bőkezű adományozónak köszönhetően minden gyermek kapott egy egyedi gyártású bőrövet, amely akár egész életükre elkísérheti őket, és emlékezetükbe idézheti erejük titkát. A gyermekek gravírozott vonalzót is kaptak, a felnőttek névvel ellátott kiskanalat szülői adományként. Köszönjük a gyümölcs és játékadományokat, a mérsékelt árú élelmiszer-vásárlási lehetőséget, a kedvezményes belépőket! Hálásan köszönjük a munkatársak segítségét, akik a gyermekek tanításában és egész napos felügyeletében részt vettek: lelkipásztorok, hittanoktatók, teológusok, és volt közöttük pedagógus és most érettségiző diák is. Mindnyájan önkéntesek! A konyhai áldozatos munkát is köszönjük minden háttérszolgálatával együtt!

Az adminisztrációt is csak elismerés illeti, miként a rend és tisztaság biztosítását. A napi programok 8-16 óráig tartottak, előtte és utána gyermekfelügyeletet vállaltunk a dolgozó szülők kedvéért. Idén is hívtunk gyermekeket Kárpátaljáról, Partiumból és Felvidékről.

Köszönjük, ha bárki bármilyen módon támogatta a tábort! Az alábbi link ízelítőt ad a tábor meghatározó pillanatairól:

Feltöltő

Fel