Az Összetartozás Tüze Sárospatakon is fellobbant a cserkészeknek köszönhetően!

6 kontinens több mint 40 országának közel 700 településén, mintegy 1000 helyszínen lobbant fel a trianoni békediktátum emléknapján, a Nemzeti Összetartozás Napján, 2023. június 4-én, budapesti idő szerint 20:23-kor az összetartozás tüze. Sárospatakon ez a helyszín a Református Ifjúsági Házban lévő Cserkészotthon udvara volt.

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat tagjai a cserkészalkalmat a Magyar Cserkészinduló eléneklésével és zászlófelvonással kezdte. Ezt követően a cserkészek megemlékeztek az 1920. június 4.-én aláírt Trianoni békediktátumról, és annak következményeiről, az elszakított több millió magyar emberről, az elveszített területekről. A Nagy Magyarország térképén megkeresték Sárospatakot és megnézték azokat a területeket, ahol ma is élnek magyarok, az országhatáron túl.

Nem maradhatott el az este zárásaként a hagyománnyá vált kenyérpirítás sem. A takarékos cserkészek kenyeret pirítottak a parázson, zsírral megkenve és zöldhagymát aprítva rá fogyasztották el vacsorájukat. Az estét a nyári tábor (Radványvölgy) szervezésével kapcsolatos teendők megbeszélése és nemzeti imánk, a Himnusz eléneklése zárta.

Nagy György, st. cspk. 763. sz. Sztárai Mihály cserkészcsapat

Feltöltő

Fel