Múzeumok Éjszakája a Rákóczi-várban

Szombaton este Szent Iván napján a Rákóczi Múzeum is különleges, éjszakába nyúló programokkal várta a látogatókat. Gombos Levente tárogató játéka fogadta az érdeklődőket, akiket az eső sem riasztott el. A beltéri programok pillanatok alatt teltházat “jelentettek” és boldog gyermekarcok, mosolygó családok vették birtokba a várat. Sokan felpróbálták a történelmi viseleteket és szelfit készítettek. A sütőházban lelkesen fonták a kalácsokat. Lesték a hatalmas kemence működését és örömmel vették át a kisült “mesterműveket”.

Gyerekprogramok a Múzeumok Éjszakáján

Szombaton este a Huncutka Bábszínház műsorát telt ház várta a Vörös-torony Lovagtermében. A Szent Erzsébet életét bemutató előadás nagy sikert aratott a gyerekek és szüleik körében. A Vörös-torony egésze is látogatható volt a Múzeumok Éjszakáján. Különleges élmény volt a sötét éjszakában felfedezni a lakótorony zegzugos járatait, történelmi termeit. Az interaktív fegyverkiállításra voltak akik többször is
visszatértek. A gyerekek nem tudtak betelni a felpróbálható viseletekkel, megfogható fegyverek varázsával. Az ágyúöntő műhely is szakmai vezetéssel várta az érdeklődőket. A múzeum közelmúltban megnyílt új múzeumpedagógiai terei is folyamatosan fogadták a gyerekeket. Csodálatos pillangók, karkötők, zászlók és könyvjelzők születtek a gyerekek fantáziája és ügyessége nyomán. Gombos Levente kecskeduda játékával lepte meg a látogatókat. Nagy sikerrel!

Trombitás Frédi meséje a Múzeumok Éjszakáján

Az eredetileg tervezett váradvari produkció az esős időjárás következtében a Vörös-torony Lovagtermében került “színpadra”. A Latabár Teátrum énekeseinek és táncosainak fergeteges előadása fantasztikus hangulatot teremtett az éjszakában. A Lovagterem egyedi történelmi tere színpaddá lett a művészek által. A teltházas közönség vastapssal köszönte a zenés, táncos előadást.

Tamás Edit
Fotók: Gombos Levente, Leskó Andrea, Szabó Eszter

Feltöltő

Fel