A 94. Ünnepi Könyvhét rendezvényei Könyvtárunkban

2023. június 7-én Hajdú Katalin meseíró volt a vendégünk. Népes gyermekközönség látogatott el az interaktív író-olvasó találkozóra. Tanulságos történetek, vidám bábfigurák és még a mesék népszerű szereplője, a Boszorkány is megjelent a találkozón. Játékos formában kaptunk ízelítőt a helyes viselkedési formákról, a testvéri szeretetről, a természeti környezetünk védelméről.

Június 8-án Remeczki Imrével találkozhattak a könyvtárunkban olvasóink. Már nagyon vártuk a
Karó, Nyíl, Én és a többiek … 2. kötetét, hisz az első kötet végén a történetben szereplő kisdiákok számára még számtalan nyitott kérdés marad. Sok-sok kaland, izgalom, bonyodalom és kihívás – ezek mind előfordulnak a regény második részében is. Ajánljuk fiataloknak és felnőtteknek egyaránt, a könyvek szereplői több kirándulási helyszínt is bejárnak Aggtelektől Szilvásváradig. A túrázás során megismerkednek a táj természeti, irodalmi és kultúrtörténeti érdekességeivel is.

Június 9-én a Mesélő tárgyak a Sárospataki Református Kollégiumban című kiadvány bemutatásának lehettünk részesei. S valóban meséltek a tárgyak, meséltek a szerzők: P. Kusnyír Éva és Kovács Áron. Hangulatos, képekkel illusztrált, információban gazdag előadást hallgathattunk meg, a kiadvány ismertetése során. A szerzők szakmai hozzáértése párosult a munkájuk iránti elhívatottsággal és remek előadásmódjukkal.
Minden Könyvheti vendégünknek szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk ! Emlékezetes és élményekben gazdag közönségtalálkozókban volt részük a könyvtárba ellátogató olvasóinknak.

Feltöltő

Fel