A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai Borsiban, a Nemzeti Összetartozás Napján

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztek az elmúlt hétvégén a Kárpát-medence számos pontján. A felvidéken is több helyszínen egyszerre táncolták el az összetartozás táncát, az egyik kiemelt helyszín Borsiban volt a Nagyságos Fejedelem kastélyának udvarán. Itt több felvidéki, magyarországi és kárpátaljai csoporttal együtt a Farkas Ferenc AMI Kiscsimpolya Gyermektánccsoportja is részese volt az eseménynek. A gyermekek két hete tanulják a felvidéki összetartozás táncát, amely csallóközi polgári táncokból áll, s ezt a többi csoporttal egyszerre táncolták el, majd egy kis táncház következett.
A programban gólyalábas műsor és meseszínház is volt, amit szintén nagyon élveztek a gyermekek. Még egy kis közös játékra is sor került.
A csoport tagjai nem voltak még Sárospatakon kívül fesztiválon, rendezvényeken, így a kis közösség erősítésére, valamint a magyarságtudat, a nemzeti összetartozás erősítésére is nagyon jó volt ez a gyermekközpontú program.
Köszönjük a szervezőknek a meghívást, és a Sárospataki Tankerületi Központnak a gyermekek szállításában nyújtott segítséget.

Karacs Mónika beszámolója

Feltöltő

Fel