Elismerték a vármegye kiemelkedő munkásságú pedagógusait

Valamennyi díjazott pedagógus pályája túlmutat az alapvető szakmai tevékenységen, munkájukat a gyerekek magas szintű támogatása jellemzi – mások mellett ezzel érdemelték ki a Comenius-díjat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés ülést tartott május 25-én, csütörtökön. A közgyűlés ülésén, napirend előtt  adták át ünnepélyesen a vármegyei önkormányzat éves Comenius-díjait.

Az elismerés azoknak a vármegyében dolgozó vagy életükkel és munkásságukkal a vármegyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelése, oktatása terén, továbbá pedagógiai gyakorlatot támogató, tudományos tevékenységet végeznek. A díjakat Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke, és Szabó Gergely alelnök adta át.

Comenius-díjat vehetett át Lendvainé Szendrei Ágnes, aki 1993-tól a sárospataki 11-es számú Óvoda vezetője, majd napjainkig a Carolina Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője. Munkájában folyamatosan törekszik az új kutatási eredmények integrálására, ezen keresztül az oktatás-nevelés színvonalának emelésére.

Feltöltő

Fel