A SUSI elnöke életet mentett

Belicza Jánosnak nem először kellett életet mentenie, a futballpályán is volt már példa hasonlóra. Arról nyilatkozott, hogy valahogy megtalálják az ilyen esetek őt:
– Ez körülbelül negyedik ilyen eset az életemben, valahogy engem megtalálnak ezek a szituációk… Matematika-testnevelés szakos tanár vagyok, és először pedagógusként történt velem hasonló, amikor egy kislánynak epilepsziás rohama volt. Aztán volt egy eset, amikor a nyékládházi állomásnál egy férfi egy ütés következtében ajult el, tíz éve pedig egy Edelény-Sajóbábony megye I-es bajnokin kellett közbeavatkoznom a göncihez hasonló helyzetben – mesélte.

A Gönc – Sátoraljaújhely labdarúgó felnőtt mérkőzésen játékvezetői mivoltában volt jelen a SUSI elnöke, ahol a következő történt:
A találkozó a 42. percében egy szabályos szerelés után esett el a sátoraljaújhelyi labdarúgó, feje pedig a szemből jövő ellenfél játékos térdével ütközött, majd az állára érkezett. Megpróbált felállni, de elájult, s félő volt, hogy lenyeli a nyelvét, azonban a bíró azonnal a segítségére sietett.
– Szerencsére a közelben voltam egy hazai játékossal együtt, aki rögtön jelezte, hogy nagy a baj. Azonnal odaléptem és stabil oldalfekvésbe helyeztem. Azt tanították, hogy ilyenkor a nyelvét kell először nézni, nehogy lenyelje. Szerencsére sikerült időben kihúzni, s a sípot időközben a foga közé helyeztem, nehogy szájzárat kapjon. Óráknak tűnt az a nagyjából ötven másodperc, mire újra feleszmélt, de szerencsére több játékos is a segítségemre volt! A legfontosabb, hogy a fiatal focista rendben van és nem történt maradandó sérülése – idézte fel az ijesztő pillanatokat Belicza János, aki évek óta vezet meccseket játékvezetőként.

Valamint külön kiemelte, hogy mind a gönci játékosok, mint a sátoraljaújhelyi technikai vezető – Kiss András – és a vezetőedző – Nagy Zsolt – is sokat segített az esetnél, ahol igazi sportemberként és profi elsősegélyt nyújtottak a sérült focistának.

Feltöltő

Fel