Elkezdődött az ingyenes LED-csere program

Elkezdődött az ingyenes LED-csere program Sárospatakon. A januárban regisztrált lakosok a napokban kezdhették meg az izzók átvételét. Több mint 400 pataki család élt az ingyenes izzócsere lehetőségével. Az energiaválság idején megvalósított izzócserével jelentős megtakarítást érhetnek el a lakosok.

Tavaly ősszel kezdte meg egyeztetését az önkormányzat a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel, amely az ingyenes LED izzókat biztosította az előzetesen regisztrálók számára. A részvételi lehetőség a lehető legjobbkor érkezett – mondta a város alpolgármestere, hiszen tavaly nyáron kezdődött energiaválság miatt egyre nagyobb figyelmet érdemes fordítani a fogyasztásra. Sárospatakon több százan éltek a hagyományos izzókról való átállás lehetőségével, egészen pontosan 440 személy, vagyis ennyi háztartás érintett a városban. Ez gyakorlatilag a pataki ingatlanok közel 10 százalékát jelenti – tette hozzá az alpolgármester. Sikora Attila azt is elmondta, hogy a gazdasági társaság által biztosított lehetőség során csupán néhány adatot volt szükséges megadni a lakóingatlanról, a program kiszámolta a szükséges izzók számát és ezekre jogosultakká váltak a lakosok. Sárospatak alpolgármestere elmondta, hogy a 440 pataki lakos a héten már megkezdhette a LED izzók átvételét a Polgármesteri Hivatalban. Ügyfélfogadási időben a cég által küldött visszaigazoló e-mail és a lakcím adatok igazolás mellett lehet átvenni az izzókat.

Az izzók cseréjével jelentős megtakarítás érhető el az otthonokban. Egy átlagos magyar háztartásban 20 izzót használnak az emberek, a villanyszámla mintegy 30 százalékát teszi ki azok fogyasztása. Ha valaki ezek közül az 5 db hagyományos 100 wattos izzót bármikor 12 wattos ledre cseréli, fényerőben különbséget nem fog tapasztalni, a pénztárcáján a változást azonban igen. Éves szinten akár 17 ezer Ft-ot is lehet így spórolni- olvasható a ledcsere.hu oldalon.

A regisztrált patakiak a hivatali rendben vehetik át az új ledes izzókat a megfelelő okmányok kíséretében. A régióban még a cigándi lakosok élhettek az ingyenes ledcsere program lehetőségével.

 

Feltöltő

Fel