Mesével ünnepeltük a Könyvtárosok Világnapját

Könyvtárunk hagyományaihoz híven idén is megrendezte az Óvodások Regionális Mesemondó Versenyét a sárospataki és a környékbeli ovisok számára. Április 14-én – a Könyvtárosok Világnapján – ismét szólt a mese könyvtárunkban. .
A felhívásra Kenézlő, Komlóska, Olaszliszka és Sárospatak legügyesebb mesemondói jöttek el hozzánk, és mesélték el kedvenc meséiket.
Felhívásunkra 14 nevezés érkezett, közülük a kéttagú szakmai zsűri – Varga Novákovics Zsuzsanna és Szabó Gáborné – 8 gyereknek adott át egy-egy szép meséskönyvet, oklevelet és egy kis finomságot. Minden résztvevőt emléklappal és édességgel jutalmaztunk.
A kis óvodások igazi örömünneppé varázsolták a napot a gyönyörűen előadott meséikkel. Lelkesedésük, jó felkészültségük és különleges személyiségük tette igazán varázslatossá a történeteket. A zsűri több szempontból is értékelte a produkciókat, végül a következő eredmény született:

A vetélkedő helyezettjei:
1. Palatinusz Boldizsár, Igazkincs Óvoda
1. Dancs Károly Róbert, Carolina Óvoda és Bölcsöde
2. Lakatos Izabell, Komlóskai Óvoda
2. Novák Lujza, Carolina Óvoda és Bölcsöde
3. Sipos Tamás, Olaszliszka, Kerekerdő Óvoda

Különdíj:
Polgár Mihály, Kenézlői Óvoda
Timkó Dávid, Komlóskai Óvoda
Kozma Balázs, Carolina Óvoda és Bölcsöde
Köszönjük az óvónénik és a szülők segítségét a gyermekek sikeres felkészítésében, valamint a zsűri munkáját és részletes szakmai értékelését!
Minden versenyzőnek szívből gratulálunk, és várjuk őket a további rendezvényeinkre is!
A rendezvényt támogatta az AZÁRIA Könyvesbolt, köszönjük a felajánlott köteteket!

Kövér Sándorné könyvtáros

Feltöltő

Fel