Tájékoztatás a Sárospatak-Cigánd összekötő út közel három kilométeres szakaszának felújításáról és az ezzel kapcsolatos várható útlezárás bevezetéséről

Március hónap végén kezdi meg a Sárospatak‒Cigánd összekötő út mintegy három kilométeres szakaszának felújítási munkálatait a HE-DO Kft., amely május végén be is fejeződik.

Az útfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a kivitelezési pályázatot, amelyet a HE-DO csoport önállóan nyert meg. A burkolatfelújítást a 3814 jelű Sárospatak‒Cigánd összekötő út 10+150 és 12+930 kilométerszelvénye között, 2780 méteres szakaszon végzik. Itt jelenleg jelentős süllyedések, profiltorzulások és kátyúk vannak, amelyek nemcsak kényelmetlenné teszik az utazást, de a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik. A március 20-án kezdődő burkolatfelújítás az előkészítő munkákkal, mint pl. a padka lenyesése, fakivágás és áteresz beépítés fog megkezdődni, majd az alépítmény teljes felújításának idejére teljes útlezárás kerül bevezetésre, terelőút kijelölése mellett, amely a tervek szerint április 03-17 között tart, a teljes útlezárás ezt követően feloldóik. Az aszfaltozási és befejező munkálatok már szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett fognak megvalósulni.

A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése, valamint a teljes lezáráshoz tartozó útbaigazító, tájékoztató táblák kihelyezése után előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést és ároktisztítást végeznek szakemberek a teljes szakaszon. A 11-es kilométerszelvény térségében az áteresz helyén dupla, egyenként 1,20*1,20 méter méretű iker áteresz épül. A kezdő munkálatokat követően hideg remix technológia kerül alkalmazásra, amely abból áll, hogy a teljes felületre változó vastagságú kőterítés és cement adagolás történik, amit marógéppel a meglévő pályaszerkezettel együtt átkevernek. A javított alaprétegre 7 cm vastag aszfalt kötőréteg és 4 cm vastag aszfalt kopóréteg kerül terítésre.

Miután a szakemberek befejezték az aszfaltozást, feltöltik a kétoldali padkát, majd a jelzőtáblák kihelyezésével és az útburkolati jelek felfestésével május végén zárul a kivitelezés.
A terelőút és a lezárt útszakasz az alábbi térképen jelöltek szerint:

Feltöltő

Fel