Őszi Könyvtári Napok rendezvényei

A Művelődés Háza és Könyvtára Könyvtári Intézményegysége ebben az évben is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, mely az Informatika és Könyvtári Szövetség szervezéseben 2006 óta kerül megrendezésre. Az Őszi Könyvtári Napok programjai 2022-ben „Esély – Egyenlőség – Könyvtár” kulcsszavak köré csoportosultak.

Október 3-án az Állatok világnapja alkalmából mesefoglakozás keretében a felelős állattartásról és állatokról való gondoskodásról beszélgettünk a Kisrefi 2. osztályos tanulóival.

A rendezvénysorozat hetében az EFI iroda munkatársai két alkalommal is ellátogattak könyvtárunkba:
– Október 5-én Pandák Judit dietetikus tanácsait hallgathattuk meg az egészséges táplálkozásról. A beszélgetés során a vitaminok fontosságáról, és a változatos étrend kialakításáról tájékozódhattunk.
– Október 7-én Egyedné Tóth Hajnalkával találkozhattak olvasóink. A mentálhigiénés szakember hasznos, közérthető előadása minden résztvevő számára fontos gondolatokat tolmácsolt a lelki egészségünk megőrzése érdekében.

Október 13-án Hajdú Katalin meseíró új könyvét ismerhették meg a gyerekek. A kívánság című kötetben a testvéri szeretettről, türelemről, megértésről és az egymásról való gondoskodásról is olvashattunk. Az író interaktív, jelmezes –bábos előadásával megjelenítette a mesekönyv szereplőit mellyel elbűvölte kis olvasókat.

Feltöltő

Fel