Egy hétig a népmese bűvöletében

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A Művelődés Háza és Könyvtára, Zrínyi Ilona Városi Könyvtára már a kezdetektől csatlakozott e nemes mozgalomhoz. Minden évben megrendeztük a Mesemondók Regionális Versenyét, de az idén jelentősen kibővült a programunk. Egy egész hétig fogadtuk könyvtárunkban azokat az óvodás és kisiskolás csoportokat, akik elkísértek minket egy mesés kalandozásra. Megismerkedtünk a népmesék jellemzőivel, a meseszereplőkkel, majd különböző technikákkal mutattuk be kedvenc meséinket. Meseposztóval, bábokkal, ujjbábokkal elevenítettük fel az izgalmas történeteket, és ellátogattunk a papírszínházba is. Négy nap alatt 16 csoportban 320 gyermeket láttunk vendégül egy-egy csodás utazásra.
A mesehét megkoronázásaként szeptember 30-án, pénteken délelőtt került sor a hagyományos mesemondó versenyre, majd délután Benedek Elek műveiből felolvasó délutánt rendeztünk.

A könyvtár beszámolója

Feltöltő

Fel