2022.10.10. 14:00 - 16:00
A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei

A lelki egészség világnapjához kapcsolódva 2022.10.10. hétfőn 14:00 órától a Sárospatak Város Rendelőintézetben működő Egészségfejlesztési Iroda interaktív előadással várja a Sárospataki Járási egészségügyi és szociális ellátó rendszerében dolgozókat: „A depresszió és az öngyilkosság jeleinek korai felismerése és megoldási lehetőségei „témakörben.

Hazánkban az öngyilkossági kísérletek és a befejezett öngyilkosságok, csökkenő mértékük ellenére is komoly egészségügyi problémát jelentenek. Férfiaknál és nőknél is az európai átlag kétszeresét jelzik az adatok.

A szuicid veszélyt nem könnyű felismerni, mégis az egészségügyi és szociális ellátórendszerben dolgozók szerepe a legjelentősebb, egyrészt mivel nagyon sok esetben ők találkoznak megelőzően az öngyilkosságot elkövetőkkel, másrészt a pszichés eltérések kiszűrésével nő a beavatkozás lehetősége.
Információjuk bővítése a depresszió és szorongásos zavarok felismerésére és kezelésére az öngyilkosság megelőzésének hatékony módszere, amely javítja ezen betegségek ellátási színvonalát és az öngyilkossággal kapcsolatos attitűdöt is.

Interaktív előadás helyszíne: Sárospatak Város Rendelőintézete-alagsori tornaterem
Előadó: Hanuderné Tamaska Tünde okleveles pszichológus, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus.
Jelentkezés: efiiroda@spvri.hu email címen keresztül!

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Feltöltő

Fel