Összegyűjtik Sárospatak valamennyi „gólyáját”

Hagyományteremtő találkozót rendez a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Az I. Gólyatalálkozót rendezik szeptember 16-án Sárospatakon, amelyen a város összes oktatási intézménye képviselteti magát. A Makovecz Imréről elnevezett téren a Tokaj-Hegyalja Egyetem elsőéves hallgatói mellett ott lesznek a Református Teológiai Akadémia, a Református Kollégium, az Árpád Vezér Gimnázium, a Vay Miklós Református Technikum, a Református Kollégium Általános Iskolája, a II. Rákóczi Ferencről és a Szent Erzsébetről elnevezett általános iskolák gólyái csakúgy, mint a Pécsvárady Botond EGYMI és az alábbi négy óvoda tanévkezdő gyermekei: ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda, Carolina Óvoda és Bölcsőde, Igazkincs Református Óvoda, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda.

Várhatóan mintegy ezren gyűlnek össze, hogy a polgármester, Aros János, és az ötletgazda egyetemi rektor, dr. Horváth Ágnes köszöntője után előbb közösen óriás gólyát formáljanak – amelyet drónfelvétellel örökítenek meg -, fát ültessenek, majd különféle vetélkedőkön, zenés programokon, játékokon vegyenek részt.

A Gólyatalálkozó célja az együvé tartozás kinyilvánítása, valamint a hagyományteremtés.
A gólyák a felállított üzenőfalakon „Az én Sárospatakom” címmel készíthetnek rajzokat, írásokat, és a tablókat a Tokaj-Hegyalja Egyetemen állítják ki.

A találkozó 10 órakor kezdődik, az óvodásoknak mindössze negyven percig tart, míg az általános iskolák elsőseitől másfél óra elteltével búcsúznak el a szervezők. Legtovább, fél kettőig a Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatói maradnak. Az ő programjukat lopó- és hordógurítási verseny, valamint borkóstolás is gazdagítja.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

Feltöltő

Fel