Eseménydús volt az idei nyár a Plasztik SE mazsorett életében

Május 28-án délelőtt egyesületünk valamennyi csoportja bemutatkozott és fergeteges műsorral színesítette a Geomilk Kft. Családi napját. A Gyöngyöcskék, Csillagocskák, Kristály, Rubint, Zafír és Smaragd csoportjaink változatos – botos, pomponos és vegyes koreográfiákat adtak elő, amelyet a közönség nagy tapssal jutalmazott.

Mozgalmas napja volt aznap egyesületünk Kristály, Rubint és Zafír csoportjának. A délelőtti fellépés után kora délután a Falat Kata Gyermeknapi rendezvényére kaptunk meghívást. Mazsorettjeink több koreográfiát is előadtak, amelyek vidám hangulatot teremtettek. A közönség soraiból több kisgyermek táncra perdülve követte mazsorettjeink koreográfiáit. Csillogtak, villogtak a botok és pomponok a napfényben. Szuper volt a hangulat a Hild téren.

Június 9-én nagy sikerű mazsorett bemutatóval szerepelt Kristály, Rubint és Zafír csoportunk, oktatójuk Noszály Kamilla vezetésével a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Átalános Iskola új kézilabda pályájának megnyitó ünnepségén. Valamennyi koreográfiájukat nagy tapssal jutalmazták a közönség soraiban helyet foglaló gyerekek és felnőttek, akik az iskola tanulói és pedagógusai voltak. Pomponos, botos és vegyes koreográfiákat is láthattunk a mazsorettektől.

Június 19-én vasárnap délután egyesületünk évzáró gála-előadást rendezett mazsorett csoportjainak Sárospatakon a Szent Erzsébet Ház udvarán. A rendezvény célja az volt, hogy mazsorettjeink a 2021/2022 évben tanult és elsajátított koreográfiáikat bemutathassák szüleiknek és a meghívott vendégeknek. A gálát Butkainé Kelecseny Bernadett az SPSE elnöke nyitotta meg. Gyönyörű napsütéses időben, a csodálatos helyszín színpadán szebbnél szebb ruhákban, ritmusos zenére, változatos koreográfiákat láthattunk. Az előadáson 6 csoportban 65 mazsorett lépett színpadra a vidám nyári délutánon. A programon 11 produkciót, köztük több vadonatúj koreográfiát láthatott a közönség. Sok-sok taps, boldog gyermekek, vidám hangulat, tánc, csillogás, zsongás jellemezte a gála hangulatát.

Július 2-án szombat délután egyesületünk mazsorett bemutatóval színesítette a Falunapi programsorozatot Vajdácskán. Immáron több éve hagyományosan kapunk felkérést a falunap szervezőitől, amelyet nagy örömmel fogadunk. Egyesületünk Smaragd, Zafír, Rubint, Kristály és Csillagocskák csoportja 10 koreográfiával, változatos, vidám műsorral szórakoztatta a népes nézőközönséget. Nagy sikert arattak mazsorettjeink nagyszerű előadásukkal.

Július 23-án szombaton délután, az év legmelegebb nyári napján a Kristály, Rubint, Zafír és Smaragd csoportunk Alsóbereckiben a Falunapon képviselte egyesületünket. A lányok menettánccal hívogatták a közönséget a Piactérre, ahol a rendezvény zajlott. Kis pihenő és felfrissülés után színpadi előadással szórakoztatták mazsorettjeink a lelkes közönséget. 9 műsorszámot adtak elő a lányok, amelyek között botos és pomponos koreográfia is szerepelt. A forró nyári délutánon a mazsorettjeink nagyszerű hangulatot varázsoltak a Piactérre, nagy sikert arattak előadásukkal.

Július 25-29-ig rendezte meg a Sárospataki Plasztik SE az Élménytábort, ahol 50 gyermekkel töltöttünk el egy izgalmas és élményekkel teli hetet Hercegkúton a Zemplén Ifjúsági Táborban. A hét programjai a Cirkuszi kalandok témakörben kínáltak változatos, sportos, szellemi és kreatív elfoglaltságot. Felhőtlen kikapcsolódás, örömteli együttlét jellemezte az együtt töltött felejthetetlen hetet táborozóink számára.
Július 30-án szombat délután egyesületünk Kristály és Rubint csoportja kisebb létszámban- mini formációban – lépett fel és szórakoztatta a közönséget Bodroghalászban. Az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, de a lányok nagy sikerű előadását nem zavarta meg a közelgő eső.
Augusztus 13-án lépett fel a Csillagocskák csoportunk Hercegkúton a Nemzetiségi Fesztiválon. Mazsorettjeink hatalmas sikert arattak, kiérdemelve a közönség elismerését.

Augusztus 27-én (szombaton) rendezte meg a Sárospataki PLASZTIK Kulturális, Szabadidő és Sport Egyesület a X. ÜLTESS JÖVŐT! elnevezésű szabadtéri családi rendezvényét a Makovecz téren. A nyári szünet utolsó és talán az év utolsó kánikulainak mondható hétvégéjén gyönyörű napsütéses időben, sokféle programmal vártuk az érdeklődőket rendezvényünkre. Nagy örömünkre több százan döntöttek úgy, hogy kihasználják a szép idő, és a remek programok nyújtotta lehetőséget és családias hangulatban töltik velünk a szombat délutánt.

Sárospatakról, a környező településekről is érkeztek látogatók, valamint a városunkkal ismerkedő turisták is látogatták programjainkat.
Szeptember 3-án szombaton délután örömmel tettünk eleget Koleszár Krisztián képviselő úr felkérésének, amikoris egyesületünk Zafír, Rubint és Kristály csoportja menettánccal hívogatta a közönséget és nyitotta meg az Új Piacon megrendezett Családi napot. Menettáncuk után mazsorettjeink egy kis bemutatóval adták meg a hangulatot a délután további nagyszerű programjaihoz. Lányaink nagy sikert arattak, a nézőközönségtől óriási tapsot kaptak.

Nagyon mozgalmas, sikeres, eseménydús, felkérésekkel teli volt a nyári időszak egyesületünk életében. Köszönjük mazsorett oktatóink Noszály Kamilla és Csubákné Gabóczi Erika lelkiismeretes felkészítő munkáját!

Köszönet mazsorettjeinknek az aktív és fáradtságot nem ismerő lelkesedésükért! Hála és ölelés a szülőknek a sok-sok támogatásért és segítségért!

Hajrá Plasztik SE!!
Sárospataki Plasztik SE beszámolója

Feltöltő

Fel