Közéleti Nők Találkozója a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektoraként Dr. Horváth Ágnes egy, meglátása szerint nagy lehetőségek felé vivő találkozóra invitálta meg augusztus elején a térségi és országos közéletben jelentős szerepet betöltő nőtársait.

Az eseményre augusztus 19-én, az egyetem falai között került sor.

Az országban bárhol megirigyelhetnék ezt a kezdeményezést, amit Dr. Horváth Ágnes, a THE rektora hívott életre – üdvözölte Dr. Szabó Tünde kormánybiztos az első alkalommal megrendezett Közéleti Nők Találkozóját Sárospatakon.

Bánné dr. Gál Boglárka a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a megyei járási hivatalok női vezetői egyetértettek abban, hogy hiánypótló eseménysor indult útjára augusztus 19-én, a Tokaj-Hegyalja Egyetemen.

Megállapodtak, hogy a következő találkozó központi témája a térségben élő hátrányos helyzetű nők felzárkóztatásának kérdése és a megoldási lehetőségek számbavétele legyen. A kötetlen beszélgetés érintette a gyermekvállalás, a karrierépítés, és a közéletben betöltött női szerepek fontosságát, de szóba került a családbarát munkahely és a társadalmi felelősségvállalás témaköre is.

„Mindenkivel az együttműködés lehetőségét keresem Tokaj Hegyalján, és az a meggyőződésem, hogy az empátia terén, mi, nők versenyelőnyben vagyunk a férfiakkal szemben. Természetesen az idő eldönti, hogy ez mennyire helytálló. Most elkezdtük a közös munkát, aztán egy év elteltével, a legközelebbi Zemplén Fesztiválon számot vetünk azzal, mire jutottunk.” – összegezte a találkozó lényegét a rektor.

A találkozó résztvevői programjukat a Zempléni Fesztivál „Női sors Európában – asszonyok az operákban” című előadás megtekintésével zárták.

Feltöltő

Fel