Kidőlt fákat hagyott maga után a vihar

Erős széllel, jéggel érkezett meg az esőzés augusztus 22-én Sárospatakra. A forró és igen száraz elmúlt hónapokat követően most nagy mennyiségű eső hullott a városra, néhol a csapadékvíz elvezetés nem bírta a hirtelen terhelést.

A délután órákban érkezett vihar nagyobbrészt a belvárost és környezetét érintette, a családi házas övezetekben kevesebb gondot okozott. Az Iskolakert és környéke, a Szent Erzsébet és Kazinczy utca környezetében volt a legtöbb kidőlt fa, jellemzően az idősebb fák nem bírtak az erős szelet. A Wass Albert parkban az Országzászló tartóoszlopa – a zászlót megtartva – dőlt ki.

A város utcáin számos helyen ágak, gallyak nehezítették a közlekedést. A károk felszámolásában a Sátoraljaújhelyi Hivatásos tűzoltók mellett a Sárospataki Önkéntes Tűzoltók, a Kommunális Szervezet munkatársai és rengeteg önkéntes lakos is közreműködött. Az áramszolgáltató munkatársai folyamatosan azon dolgoztak, hogy a villanyvezetékre esett gallyakat eltávolítsák.

A város polgármestere örömét fejezte ki a számos segítőnek és annak, hogy egyetlen áldozatot sem követelt a hirtelen lecsapó vihar. Aros János azt is kiemelte, hogy a következőkben még napokig tart a teljes helyreállítás és takarítás a városban, melyhez a lakosok türelmét és közreműködését kérte.

Feltöltő

Fel