Az Ünnepi Könyvhét rendezvényei A Művelődés Háza és Könyvtárában

Két év szünet után a járványhelyzet elmúltával került megrendezésre a 93. Ünnepi Könyvhét. Intézményünk két eseménnyel készült erre az eseményre:

2022. június 2-án Vig Balázs gyermekíró volt a vendégünk, Ha átpördül a hinta című legújabb kötetét mutatta be a népes gyermekközönségnek. Az új kötet kezdő olvasók számára készült a Már tudok olvasni sorozat első tagjaként. Vig Balázs nem ismeretlen a kis olvasóink számára, mert több alakalommal is vendégeskedett könyvtárunkban. Vidám, hangulatos, ugyanakkor az olvasás fontosságát is kihangsúlyozó találkozó alkalmával a gyermekek játszva tanultak, olvastak és szórakoztak.

Június 13-án Mit jelent nekem a könyv és az olvasás? címmel – kerekasztal beszélgetésre hívtuk kedves olvasóinkat. Meghívott vendégeink sárospatakiak: Tamás Erzsébet nyugdíjas pedagógus, Darmos Csaba táncpedagógus, Bódisz Attila újságíró szerkesztő, Remeczki Imre az ÁVG történelem szakos tanára voltak. A szerzők írással, helytörténeti kutatásokkal, mindennapi életünket és történelmünket bemutató alkotásaikkal váltak ismertté az olvasóközönség számára. A kerekasztal beszélgetés alkalmával több kérdésre is választ kaptunk:
-Milyen életút, indíttatás vezette Őket az íráshoz?
-Mit jelentek a könyvek?
-Miért kezdtek el írni?

Tartalmas életutakról, kalandos fiatalkorról, meghatározó szülői példákról, sorsdöntő személyekről és találkozásokról számoltak be vendégeink. Mindannyian más-más úton kerültek közel az íráshoz, könyvíráshoz de az alkotás csodája megérintette Őket. Az olvasás mindennapi életükhöz szorosan kapcsolódva, meghatározó tevékenységnek számit, ebből adódóan a könyvek szeretete nyilvánvaló. Az irodalmi műfajok közötti utazás egyiküktől sem áll távol, legyen szó versekről, prózáról, szakirodalomról vagy akár a szórakozást, kikapcsolódást nyújtó kötetekről. A találkozó jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

A szerzők megjelent kötetei könyvtárunkban megtalálhatóak és kölcsönözhetőek.

Feltöltő

Fel