Újabb fejlesztés a Weinberg ’93 Kft.-nél

Nemrég adta át Szijártó Péter, külgazdasági miniszter a sárospataki székhelyű Weinberg ’93 Kft. új csarnoképületét és modern hegesztőrobotjait, máris újabb beruházást valósít meg a több mint 330 főt foglalkoztató társaság.

A június 7-én megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a  GINPO PLUSZ program keretében 333,48 millió forint vissza nem térítendő támogatással, összesen 476.000.000 Ft értékű beruházás indult a Weinberg ’93 Kft. Malomkőgyár úti székhelyén. Az innovatív hegesztő eljárással készülő acélszerkezetek próbaszereléséhez valamint a növekvő termelési kapacitás kiszolgálásához nélkülözhetetlen fejlesztéseket hajtanak végre. Ennek részeként mások mellett új 4.500 négyzetméteres térbetont építenek (ez a terület lesz alkalmas arra, hogy a kész elemeket már a gyártást követően összeszereljék, még a kiszállítást előtt), új eszközbeszerzés részeként egyfőtartós konzolfődarút építenek be, mellyel az extra méretű acéldarabok mozgatása is megoldottá válik. Derczó István ügyvezető azt mondta, igyekeznek lépést tartani az erős piaci versenyben, hiszen a közel harminc éve létrehozott társaság folyamatos fejlődéssel ma már meghatározó szereplő az acélszerkezetgyártás területén. A gazdasági élet és a pandémia nehézségei mellett az elmúlt évet 32 milliárdos árbevétellel tudták zárni, de a kulcs a tudatos fejlesztésben rejlik.

A modern technológiák alkalmazása, az ipar 4.0 fejlesztések ma már alapvető feladatai a jól működő és hosszútávra tervező vállalkozásoknak – mondta Dr. Hörcsik Richárd. Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a munkahelymegtartó és az eredményességet erősítő beruházások a jövőt alapozzák meg, ezért példa értékű a Weinberg ’93 Kft. fejlesztése. Az állam 70 százalékos támogatása mellett igen komoly önerőt is felhasználva valósítják meg a beruházást – tette hozzá a képviselő.

Amikor új beruházás indul a városban, örömmel mondhatom, hogy büszke vagyok a pataki vállalkozásokra – közölte Aros János. Sokan kérdezik, hogy miért is fontos minden egyes fejlesztés – mondja a polgármester, egyértelmű választ adva: a helyi és környékbeli lakosoknak új munkahelyek jönnek létre vagy régiek maradhatnak meg, növekszik a cég termelőképessége ebből adódóan az árbevétele. Ez utóbbi alapján pedig a helyi önkormányzat számára befizethető helyi iparűzésiadó is növekszik, amiből pedig a városüzemeltetést és az intézmények fenntartását tudja fedezni a város önkormányzata. Ezek mellett pedig meg kell jegyezni, hogy a Weinberg ’93 Kft. nagy támogatója a helyi spot és kulturális életnek, amiért szintén köszönet illeti a társaságot.

A beruházás része továbbá, hogy az új eszközök használatához képzéseken vesznek majd részt a dolgozók, de az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy a Weinberg ’93 Kft. 500 KW teljesítményű napelemrendszert telepít csarnokai tetejére önerőből, ezzel igyekeznek csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Feltöltő

Fel