Múzeumok Majálisa újratöltve

Két év kihagyás után, május 21-én és 22-én újra megrendezésre kerülhetett a mindig nagy érdeklődést kiváltó Múzeumok Majálisa rendezvénysorozat. A népszerű esemény megszokott helyszínen, de új formában fogadta a látogatókat Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Az előző évekből megszokott elrendezés helyett új koncepció szerint helyezkedtek el a résztvevő múzeumok standjai, kint egy nagy sátorban 40, bent pedig – a pompás díszítésű Kupolateremben – további 30 intézmény mutatkozhatott be a kíváncsi nézelődőknek. A kupola alatt fogadta a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma is két napig a vendégeket ingyenes promóciós anyagaival, ajándékaival. Ez az újszerű beosztás remek lehetőséget adott arra, hogy a látogatókat becsábítsa a Nemzeti Múzeum nagy tereibe, hogy ott kedvükre barangoljanak, hiszen a múzeum kiállításai ilyenkor ingyenesen látogathatóak. A kert zöld gyepén kapott helyet a Mini Múzeum, ahol minden órában több intézmény kínálta az ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásait, köztük mi is, a Rákóczi Múzeum. A kalligrafikus foglalkozásnak, amivel készültünk, nagy sikere volt, az érdeklődő korosztály skálája pedig kifejezetten széles volt: alsósoktól egészen a nyugdíjasokig leültek hozzánk. A Nemzeti Múzeum ikonikus, nagy lépcsője átalakult egy ókori görög színház nézőterévé, ahova leülhetett bárki, aki a nagyszínpad kínálta előadásokat élvezni kívánta.
Az időjárás, egy kis szombat reggeli rövid záport leszámítva, nagyon kedvező volt, ez érezhető volt a nagyszámú érdeklődőből is.
Köszönjük, hogy 2022-ben mi is újra gazdagíthattuk a Múzeumok Majálisa kínálatát! A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma mindenkit szeretettel vár jövőre is a rendezvényen, hogy megismertethesse ezt a csodás helyet, a sárospataki Rákóczi-várat, Zemplén egyik ékkövét minden érdeklődővel.

Szabó Eszter beszámolója

Feltöltő

Fel