Neveléstudományi és neveléslélektani konferencia a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetemen

Iskola a határon. Neveléstudományi és neveléslélektani konferencia a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetemen

Az idén már harmadik alkalommal rendezi meg a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem az Iskola a határon című konferenciát. Az ezúttal a Megküzdés, fejlődés, nevelés alcímet viselő szakmai rendezvény gazdag programot kínál az érdeklődő pedagógiai kutatók, fejlesztők, s gyakorló pedagógusok számára: az ország közel tucatnyi felsőoktatási intézményéből érkező szakemberek több mint 30 előadásban járják körül többek között a módszertani innovációk, az iskolai integráció, a nyelvi szocializáció és a nyelvtanulás, s nem utolsó sorban a hátrányos helyzetből való kitörés, a sikeres megküzdés problémáját.

A társasjátékok pedagógiai hasznosításától a lakásotthonban nevelkedők pszichológiai problémáiig, a kortárs dalszövegek tanórai alkalmazásától az óvodapedagógus hallgatók pályaszocializációjáig, vagy épp a vizuális szemlélés mint nevelési módszer erejétől a stresszel való megküzdésig számtalan érdekes előadást kínál a program.

A konferencián két rangos szakember plenáris előadást is tart: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának docense, Rapos Nóra Kényszer vagy lehetőség? címmel a pedagógusok szakmai önképzésének és továbbképzésének különböző dimenzióit elemzi. A Matthias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézetének vezetője, Setényi János pedig a COVID-nak a tanulás átalakulására gyakorolt hatását vizsgálja.

A konferencia részletes programja az alábbi linken található: https://unithe.hu/iskola-a-hataron

Feltöltő

Fel