2022.05.17. 15:00 - 17:00
Toborzó emlékfutás 2022 – katonai programok a Makovecz téren

„A sport és a katonaság egybeforrt” – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Toborzó Emlékfutás 2022” elnevezésű sportrendezvény ünnepélyes megnyitóján, május 6-án, pénteken, Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

A Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör szervezésében létrejött egész országon átívelő emlékfutás célja a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A váltó tagjait húsz hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik több mint 1800 kilométert tesznek meg.

Benkő Tibor köszönetet mondott a magyar sportolóknak teljesítményükért, áldozatvállalásukért, amelyet Magyarországért, a nemzetért és azért tesznek, hogy a magyar embereknek örömöt szerezzenek. A honvédelmi miniszter aláhúzta: az ép testben ép lélek, a haza iránti elkötelezettség, a hűség adja az alapját, hogy erős Magyar Honvédséget tudjanak felépíteni. Benkő Tibor hangsúlyozta: szükség van kiválóan felkészült, a hazájuk iránt elkötelezett fiatalokra is. Ezt segíti a hazafias honvédelmi nevelés is, amelynek célkitűzéseiért a Honvédelmi Sportszövetséggel közösen dolgoznak.

A futókhoz szólva a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: mindig gondoljanak arra, hogy Magyarországot, a Magyar Honvédséget és a sportolókat együttesen képviselik. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az 1830 kilométeres, 219 településen áthaladó futáshoz a települések jelzőtábláinál minél többen csatlakoznak majd.

A toborzó emlékfutás 2022. május 17-én érkezik Sárospatakra. A Makovecz téren számos katonai érdekesség várja majd az érdeklődőket és várhatóan kora délután a futók is megérkeznek majd a főtérre.

15:00 órától TOBORZÓ PONT

AIRSOFT LÖVÉSZET

HATÁSTALANÍTOTT FEGYVERBEMUTATÓ

STATIKUS BEMUTATÓ

SZIMULÁTOR

SPORTÁGVÁLASZTÓ

HAGYOMÁNYŐRZŐK

MH DEBRECENI HELYŐRSÉG ZENEKAR

15:20 órától FUTÓK FOGADÁSA

15:30 órától KÖSZÖNTŐ,K SZALAGKÖTÉS

15:40 órától KOSZORÚZÁS AZ I. világháborús emlékműnél

16:00 órától FUTÓK TOVÁBBINDÍTÁSA

Feltöltő

Fel