Péntek 13-án Sárospatakról indul a Tour de Hongrie harmadik szakasza

A 2020-as rajt!

2020 után újra Sárospatakról rajtolnak majd a kerékpárosok, mára már az is biztossá vált, hogy a Giro d’Italia után május 11. és 15. között Magyarország legnagyobb körversenyét, a Tour de Hongrie-t közvetíti az M4 Sport. Az idén először minden szakaszt élő közvetítésben láthatnak a nézők.

Szerdától vasárnapig összesen 905 kilométert tesz meg a mezőny Csákvárról indulva a Kékestetőig. Mind közül az ötödik szakasz a legnehezebb, a csaknem 184 kilométeres távon három csaknem háromezer méternyi szintemelkedést kell teljesítenie a versenyzőknek.

Sárospatak 2020-ban igazi újonc volt a Magyar Körversenyen. Korábban már több alkalommal is áthaladt itt a Tour de Hongrie színes karavánja, de a rangos észak-magyarországi iskolaváros először lehetett a körverseny rajtjának házigazdája. A Bodrog-parti város történelmi nevezetességeivel ismét méltó hátteret ad a nemzetközi kerékpárverseny harmadik szakaszának megkezdéséhez.
A 3. szakasz, 2022. május 13., péntek, várható rajt: 14:20: Sárospatak–Nyíregyháza (154 km)
Május 13-án pénteken Sárospatakról indul útjára a Tour de Hongrie harmadik szakasza. A bringások Nyugat felé tekerve érkeznek el a nap egyetlen hegyi részhajrájához, majd a Tisza folyón Tokajnál átkelve veszik célba a befutót, amelynek Nyíregyházán a Kossuth tér ad majd otthont. A százötvennégy kilométeres, kezdetben dombos, majd teljesen sík szakasz során két gyorsasági és egy hegyi részhajrá fokozza majd az izgalmakat.
Sárospatakon a Makovecz térről rajtol majd a mezőny és az Arany János utca irányába hagyják el a várost. A szurkolók egész délelőtt láthatják majd a világsztár kerékpárosokat a belvárosban és aki csak teheti, szurkoljon az útvonal mentén!

Feltöltő

Fel