2022.04.29. 18:00 - 20:00
Magunk maradtunk – Vetítés és közönségtalálkozó Kovács Ákossal

Magunk maradtunk címmel elkészült Kovács Ákos első kisjátékfilmje, amelynek forgatókönyvétkét saját novellájából írta. A két írás – A taxis és a Magunk maradtunk – a tavaly ősszel megjelent EZT NEM LEHET MEGÚSZNI című novelláskötetében szerepel, amely komoly könyvsiker: a megjelenés óta három utánnyomást ért meg.

A filmet Kovács Ákos személyesen mutatja be Sárospatakon egy közönségtalálkozóval egybekötve április 29-én, 18 órától A Moziban.

A taxis vezet, a taxis beszél: egy idősödő kisember próbálja értelmezni maga körül a világot, benne a maga helyét. Szövegeiben szokásos kocsmabölcsességek és személyes vallomások, valós és soha meg nem történt események, személyes és történelmi léptékű élmények keverednek. A végcélhoz vezető út a saját emlékeinek labirintusává változik, A felidézett alakok, szituációk megelevenednek Budapest utcáin, a sofőr pedig észre sem veszi, hogy élete képeit az utasa elé éli. Pesti srácok és disszidens osztálytársak, megemlékezők és piknikezők, romeltakarítás és rendőri intézkedés. Emélkezetes tekintetekben megjelenő teljes emberi sorsok. Egyszerű tárgyak, magányos épületek, egy egész életen átívelő levelezés foszlányai és egy százéves zenedoboz hangja vezeti a nézőt ebben a költői filmnyelven megszólaló kisjátékfilmben.

Feltöltő

Fel