Ismét meséltek az óvodások a könyvtárban

Könyvtárunk hagyományaihoz híven idén is megrendezte az Óvodások Regionális Mesemondó Versenyét a sárospataki és a környékbeli ovisok számára. Március 31-én a járvány után végre személyesen fogadhattuk megújult könyvtárunkban a bátor jelentkezőket. Nagy örömmel hallgattuk meg a klasszikus, és kevésbé ismert meséket a gyermekek előadásában.

A felhívásra Kenézlő, Komlóska, Olaszliszka és Sárospatak legügyesebb mesemondói jöttek el hozzánk, és adták elő kedvenc meséiket.
Felhívásunkra 17 nevezés érkezett, közülük a kéttagú szakmai zsűri – Baloghné Pintér Katalin és Szabó Gáborné – 8 gyereknek adott át egy-egy szép meséskönyvet és oklevelet. Minden résztvevőt emléklappal és édességgel jutalmaztunk.

Könyvtári munkánk során kiemelten fontosnak tartjuk az irodalom megszerettetését, amelyet minél kisebb korban el kell kezdeni. Az óvodások már nem csak hallgatják a csodás történeteket, hanem – mint a mai napon is bebizonyosodott – maguk is szívesen mondják el kedves meséiket.
Köszönjük az óvónénik és a szülők segítségét a gyermekek sikeres felkészítésében, valamint a zsűri munkáját és értékelését!

A vetélkedő helyezettjei:
1. Rácz Jázmin, Komlóskai Óvoda
2. Horváth Roland Kevin, Olaszliszka, Kerekerdő Óvoda
2. Kiss Kiara Melani, Kenézlői Óvoda
3. Scholcz Kinga, Olaszliszka, Kerekerdő Óvoda
3.Egyed Emma Jázmin, Sárospatak, Carolina Óvoda
Különdíj:
Nagyházi Lili, Sárospatak, Carolina Óvoda és Bölcsőde
Melika Sándor, Sárospatak, Carolina Óvoda és Bölcsőde
Meftah Mitrik Mehdi, Sárospatak, Igazkincs Református Óvoda
Minden versenyzőnek szívből gratulálunk, és várjuk őket a további rendezvényeinkre is!

Kövér Sándorné könyvtáros beszámolója

Feltöltő

Fel