A Sárospataki Wass Albert Kör 2021-ben rekordösszegű, több mint félmilliós adománnyal segíthette a kárpátaljai magyarokat

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) – az elmúlt évekhez hasonlóan – tavaly novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai (beregdédai) rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére.

Örömmel számolunk be arról, hogy minden eddiginél nagyobb összeg, 520.485 forint gyűlt össze. (Az eddigi rekordot jelentő 423.000 forint 2020-ban gyűlt össze.) Ebből félmillió forint jutott pénzadományként 25 rászoruló családnak a határhoz közeli Beregdédán. A fennmaradó összegből szaloncukrot vásároltunk a megadományozott családok gyermekeinek. Ezúttal a járványhelyzet lehetővé tette, hogy ismét személyesen vigyük el az adományt kárpátaljai testvéreinknek. Az adományt egyesületünk tagjai (Tarnavölgyi László elnök, Hejődemeteri Demeter Péter Kálmán alelnök, Lencsés Anna elnökségi tag, valamint Pándy-Szekeres Anna és Dr. Pándy-Szekeres Dávid tagok) személyesen adták át december 28-án a helyszínen. A rászorulók kiválasztásában ezúttal is elsősorban a helyi görögkatolikus egyházközség volt segítségünkre. A rekordösszegű adományból természetesen több családnak jutott, így a helyi református egyházközség bevonásával további családoknak tudtunk adományt juttatni. Összesen 25 beregdédai rászoruló gyermekes magyar családnak jutott a mintegy másfél hónapon át gyűjtött adományból.

Jó érzés, hogy egy ilyen nehéz év végén ennyien és ilyen mértékben fontosnak tartották, hogy segítsék a még nehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyar testvéreiket. Civil szervezetünk ezúton mond köszönetet az adakozóknak, akiknek a jóvoltából az eddigi legnagyobb összegű pénzadományt juttathattuk el a kárpátaljai Beregdédára:

Dr. Albert Attila, Bágyi Pál, Bánkuti Gyula, Braun Attila, Dr. Demeter Gabriella, Demeterné Juhász Ildikó, Déry Zoltánné, Donkó József, Fehér József, Fink Nándor, Földházi István, Frimmer Attila, Gombos Levente (Levi-Fotó), György-Mózes Sára, Hejődemeteri Demeter Péter Kálmán, Kazup Pálné, Kövér Zsolt cukrász, Dr. Kriston Róbert, Lencsés Anna, Nyitrai László, Dr. Sándor József, Simon Tiborné, Prof. Dr. Stumpf István, Dr. Szathmáry Mária, Tarnavölgyi Béláné, Tarnavölgyi László, Untenerné Bodnár Julianna, Varga Tibor, Viczmándi Ferencné, Weinberg ’93 Építő Kft., továbbá azon adakozók, akik az adventi gyertyagyújtások alkalmával helyezték el adományaikat a gyűjtő dobozokba a Makovecz téren.

Köszönjük Sárospatak Város Önkormányzatának, A Művelődés Háza és Könyvtárának és az adventi műsorok szervezőinek, közreműködőinek, hogy lehetővé tették számunkra a gyűjtést az adventi gyertyagyújtások alkalmával.

Köszönjük a SWAK tagjainak a hozzájárulást és a gyűjtésben nyújtott segítségüket.

Külön köszönet Dr. Pándy-Szekeres Dávid tagtársunknak, aki vállalta a fuvarozást.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a gyűjtésünket felhívásaink, beszámolóink közlésével támogató Sárospatak honlap, Sárospatak újság és Hegyalja Televízió segítségét.

Segítségükre 2022 decemberében is számítunk!

Segítsenek, hogy segíthessünk!

„Töretlen hittel ember és magyar.”

(Pándy-Szekeres Anna és Dr. Pándy-Szekeres Dávid fotói a december 28-i beregdédai adományátadásról.)

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Feltöltő

Fel