Egy éve indult el a “Mindennapi kenyerünk” kezdeményezés Sárospatakon

Minden nap 10 kilogramm friss kenyér várta a rászorulókat a Sárospatak belvárosában kihelyezett kenyeres ládában. Fazekas András, helyi vállalkozó és felesége voltak a „Mindennapi kenyerünk” nevet viselő gyűjtőláda ötletgazdái és anyagi támogatói az elmúlt egy évben.

A jótékonysági kezdeményezés „évfordulóján” Aros János azt mondta: “nem lepte meg akkoriban András ötlete, hiszen Ő volt az, aki már a koronavírus járvány kezdetén is milliós nagyságrendű anyagi támogatást biztosított a város által elkülönítetten kezelt bankszámlára.” Ezen a számlán végül több mint három millió forint gyűlt össze és elsősorban Sárospatak Város Rendelőintézetének munkáját segítették az akkori támogatással, míg a kenyeres ládával a rászorulók kaphattak napi szinten támogatást.

András az egy év alatt számtalanszor személyesen felügyelte a kenyerek érkezését, beszélgetett az emberekkel és úgy érzi, igazán hasznos segítséget tudtak biztosítani családjával. Feleségemmel úgy véltük és véljük most is, hogy akik megtehetik, hogy segítsenek, tegyék meg! Tavaly karácsony előtt néhány nappal kezdődött a kenyerek elhelyezése a gyűjtőládában, örömmel tapasztaltuk, hogy időnként más vállalkozók és  csatlakoztak hozzánk helyi lakosok is, akik több alkalommal is tartós élelmiszereket helyeztek el benne. Meg kell jegyezni azt is, hogy az emberek már nagyon várták a kenyeret az év minden napján – igény tehát van a támogatásra, remélem lesz folytatása is.

Maguk a érintettek is tapasztalták, hogy időben kellet érkezni, mert sokszor sorban állás volt a Szent Erzsébet Nővérek központja előtt. Nagy János lapunknak elmondta, hogy maga is számtalan alkalommal innen vitt kenyeret a család asztalára, és örömmel tölti el, hogy vannak Patakon jószívű emberek.

A „Mindennapi kenyerünk” támogatási program induláskor a kezdeményező azt vállalta, hogy egy éven keresztül finanszírozza a kenyerek kihelyezését a rászorulóknak. A mostani ünnepek alatt és év végéig biztosítottak a friss termékek, a folytatáshoz újabb mecénások jelentkezését várják!

Feltöltő

Fel