Szociális Munkáért Díjat vehetett át Páll Miklós

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja azok számára adományozható, akik a megye szociális ellátása területén, elhívatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal segítették a rászorulókat, a társadalom nehéz sorsú fiataljait, időseit, a szenvedélybetegeket, kimagasló munkát végeztek, illetve kiemelkedő eredményeket értek el az egyéni gondoskodás, az intézményi ellátás és a szociális igazgatás területén.


Nagyszerű érzés, hogy ezekben a nehéz időkben a szociális ágazat képviselőinek is sikerült a kitüntetésekkel köszönetet mondanunk – mondta a díjátadón Bánné dr. Gál Boglárka. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, hogy ezek a szakemberek habár különböző területen dolgoznak, egy valami közös bennük: az a hivatásuk, hogy segítő kezet nyújtsanak mindazoknak, akiknek szüksége van rá. Ez pedig egy olyan munka, amelyre bizony egy egész életet fel kell tenni. Nem lehetünk elég hálásak azért a szolgálatért, amelyet Borsod-Abaúj-Zemplén megyéért végeznek – jegyezte meg Bánné dr. Gál Boglárka.

Az idei év díjazottjai között volt Páll Miklós parókus, aki 2017-től a Sárospataki Görögkatolikus Egyházközséget vezeti, korábban Tolcsva és Kány településeken szolgálta a híveket. Páll Miklós hosszú évek óta támogatja a rászorulókat, számos gyűjtés és közösségi kezdeményezés fűződik a nevéhez, évek óta a Miskolci Egyházmegyei Karitász igazgatója.

 

Feltöltő

Fel