V4 Erős emberei versengtek Patakon

Fekete Lászlót hazánkban keveseknek kell bemutatni és nemzetközi szinten is, ismerik a hírét. Ő az, aki 1988-1997 között Magyarország legerősebb embere cím birtokosa volt – soha, senki ennyi ideig nem birtokolta ezt a megtisztelő címet. A ma már 63 éves sportember Sárospatakra szervezte meg a Visegrádi Négyek Erős Embereinek Versenyét.

Augusztus 28-án nem a klasszikus színpadképpel találkozhattak a vízikapuhoz kilátogatók, sokkal inkább egyfajta versenypályát láthattak. Verseny is volt, hiszen Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából is természetesen hazai oldalról is érkeztek erős emberek patakra, hogy közönség előtt mérjék össze erejüket. A színpadon nem kisebb, mint 160 kilogrammos súlyok mellett a 300 kg feletti traktorkerékkel is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. Aros János elmondta, a versenynek örömmel adtak otthont, a jó hangulatú erőfitogtatást ősszel a TV2 csatorna nézői is láthatják majd.

Fekete László, lapunknak elmondta, hogy nagy tisztelője Sárospataknak és még a COVID előtt döntötte el, hogy egyszer ezen a különleges helyszínen versenyt szeretne rendezni. Az egyéni versenyben küzdő férfiak ilyenkor hosszas felkészülésen vannak túl. Kiemelten figyelnek az étkezésre, a súlyok fogásának gyakorlására és a sok pihenésre, hiszen csak néhány óra a verseny időtartama, de az sokat kivesz az emberből – tette hozzá a szervező erőember.

A Natúr Erős Emberek világbajnokságát legutóbb Fekete Miklós nyerte meg, Sárospatakon szintén ő győzedelmeskedett, akire édesapja, a „Világ legerősebb embere” méltán lehet büszke.

Feltöltő

Fel