Több Bodrogos fellépés augusztus 20-án

Minden évben augusztus 20-án rendezik meg a Záhonyi Nemzetközi Néptáncfesztivált, amelynek rendszeres résztvevője a Bodrog Néptáncegyüttes. A megyénkből és Szabolcs-Szatmárból érkező együttesek mellett kárpátaljai és erdélyi csoportok is érkeztek Záhonyba. A város központján keresztül vezető felvonuláson lovasok, szekeresek és a néptáncegyüttesek vettek részt, majd a megnyitót követően első fellépő volt a Bodrog. Az „Ej te bor, hol termettél…” című műsorukban magyarpalatkai, vajdaszentiványi, és szászcsávási táncokat mutattak be táncosaink.

Városunk augusztus 20-i ünnepi műsorában is felléptek a Bodrogos táncosok, idén Karacs Mónikával közös műsorszámban láthatta őket a sárospataki közönség. A „Csodák ösvényén…” című dalra készült koreográfiát az együttes két táncos párja táncolta. Korábban ennek is voltak előzményei, hiszen több nagyobb produkcióban – az „ István a király” című rockoperában , „A költő visszatér” című darabban, az „Itt élned, halnod kell” című összeállításban – dolgoztak együtt a 8-kor Színházzal a táncosok.

A következő hetekre is több meghívása van az együttesnek felvidéki és zempléni települések rendezvényeire, s közben készülnek az október 2-i Csoóri Sándor Fesztiválra. Az ország minden megyéjében és határon túli helyszíneken egyidőben rendezendő esemény Borsod-Abaúj –Zemplén megyei programjának városunk ad otthont, s az együttes házigazdaként vesz részt majd ezen a nagyszabású programon.

Feltöltő

Fel