Második győzelmét is megszerezte a Csomós Miklós – Nagy Attila páros

Nehéz verseny volt a Székesfehérvár–Veszprém rali, mindkét nap meg kellett dolgozni a jó eredményekért. A győzelmet Csomós Miklós szerezte meg, míg a bajnoki éllovas Hadik András az utolsó szakaszon kiesett.

Ez volt az első versenye murván a WRC-vel, a tíz gyorsasági szakasz közül hetet megnyert a kedvenc versenyén, azután pedig ahogy ígérte, nem szólt bele a bajnoki pontokért folyó küzdelembe, hanem az utolsó szakasz után a szervizpark felé vette az irányt és kiállt a versenyből a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős. Szombat este azt nyilatkozta, még bele sem jött igazán, próbálta kitapasztalni, mit engedhet meg magának az autóval, s mi az, amit még nem hozott ki belőle. Ennek ellenére szenzációs tempót diktálva fölényesen nyerte volna meg a versenyt, ha ki nem áll.

Így Csomós Miklósé lett a futamgyőzelem, aki a júniusi Salgó ralin aratta pályafutása első abszolút sikerét, és most itt a második.

„Nehéz verseny volt, mindkét nap meg kellett dolgozni a jó időeredményekért, de végül ez most nekünk jól adta ki – mondta Csomós, aki rögtön hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a bajnoki éllovas Hadik András az utolsó gyorsaságin kiesett. – Jól taktikáztunk, jól választottunk gumit, kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, hiszen két-három túlcsúszáson kívül semmi hibánk nem volt, ami murván bőven belefér. Jó érzés, hogy már két futamot nyertünk meg az idén, bőven túlteljesítettük a tervet, és még van két futam – szoros hajrára számítok.” – nyilatkozta a sárospataki versenyző a Nemzeti Sportnak.

SZÉKESFEHÉRVÁR–VESZPRÉM RALI, AZ OB 5. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Borsod Talent Motorsport, Škoda Fabia R5) 1:24:54.0, 2. Turán, Bagaméri (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 1:21.5 perc hátrány, 3. Klausz, Csányi (Klaus Motorsport, Škoda Fabia Rally2) 1:45.7 p h.

 

Fotók: Csomós Miklós – Nagy Attila – Skoda Fabia R5 hivatalos Facebook oldala.

Feltöltő

Fel