Tér – Zene a Makovecz Házban

A pénteki Szabó Balázs és bandája koncertet követően 2021. július 3-án, szombaton A Művelődés Háza és Könyvtára által szervezett Térzene rendezvényen a Dűvő Zenekar játékát élvezhették a népzene iránt érdeklődők. A program – a kiszámíthatatlan időjárás okán ismét a Művelődés Háza színháztermében zajlott.

A népzenészek játéka és a zeneszámok között elhangzó információk segítségével a vendégeknek alkalmuk nyílt elkalandozni a Kárpát-medence népzenei világában, ahol nem csupán magyar eredetű dallamok csendültek fel, hanem vidékenként az ott jellemző egyes etnikai és felekezeti kisebbségi csoportok zenei világát egyaránt a színpadra varázsolták.

Az ismertetők tréfás hangvétele, a vendégekkel való közvetlen kommunikáció, valamint a felszabadult játék együttesen eredményezték a kitűnő hangulatot.

A Szikes Zenekar következett egy rövidebb koncerttel, majd táncházi muzsikálással, melyet a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes vezetője, Darmos István vezetett. A táncház kiváló szórakozást nyújtott, a táncosok és a közönség egyaránt jó hangulatban tanulták a különböző tájegységekre jellemző lépéseket.

A Tér – Zene program zárását is a jó hangulat és a felhőtlen szórakozás jellemezte.

Feltöltő

Fel